Eveniment-Social

Concurenta acerba! Sute de studenti au sustinut testul grila la admiterea de la UMF

Publicat: 22 iul. 2015
1

@ Admiterea continua la universitatile iesene @ Ieri, la Medicina a fost programat testul grila, cel in baza caruia se face selectia viitorilor studenti @ De asemenea, daca la Agronomie absolventii de clasa a XII-a mai au doua zile la dispozitie pentru depunerea dosarelor, la Politehnica procesul continua pana la finalul lunii @ In plus, zilele acestea au loc primele examene de admitere la Universitatea de Arte

Ieri, la Universitatea de Medicina si Farmacie Grigore T. Popa (UMF) a avut loc testul grila (cel care va conta cel mai mult in selectia viitorilor studenti de la Medicina – n.r.). Conform oficialilor institutiei, rezultatele vor fi facute publice astazi, pana la ora 16:00. Aici, pentru cele 1.455 de locuri puse la dispozitia candidatilor situatia oficiala a fost urmatoarea: 1.232 candidati la specializarea Medicina, la Farmacie – 284, Medicina Dentara – 415, la Bioinginerie Medicala – 212, la Asistenta Medicala Generala – 302, la Nutritie si Dietetica – 33 persoane, respectiv la specializarea Balneo-fiziokineto-terapie – 160 si Tehnica Dentara – 163 de dosare.

Citeste si: Cele mai bune si cele mai slabe licee iesene, dupa mediile de admitere in clasa a IX-a

O alta mare institutie de invatamant superior din Iasi vanata de liceeni la admitere este Universitatea de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) Ion Ionescu de la Brad, dupa opt zile de la demararea procesului de admitere – care va dura pana maine, 24 iulie – au fost depuse peste 1.414 de dosare – la studii de licenta. Aici, la Facultatea de Agricultura, pentru cele 296 de locuri bugetate au fost depuse 666 dosare, la Horticultura, pe cele 132 locuri bugetate sunt 175 dosare, la Zootehnie, pe 144 locuri sunt 290 dosare, iar la Medicina Veterinara, pe cele 102 locuri sunt depuse 283 dosare.

Citeste si: Universitatile iesene incep goana admiterii – FOTO

In total, la facultatile din cadrul USAMV sunt disponibile 674 locuri la buget si 403 la taxa. Mai departe, la Universitatea Tehnica (UTI) Gheorghe Asachi continua sesiunea de admitere pana pe 31 iulie. In topul preferintelor bacalaureatilor pe specializari se afla: Ingineria chimica, Stiinte ale mediului, Ingineria civila si instalatiile, respectiv Electronica si Telecomunicatiile, respectiv Automatica si Calculatoarele sau Hidrotehnica. De specificat ca, anul acesta, Politehnica ieseana scoate la concurs 2.515 locuri la buget si 574 la taxa – licenta, iar la master 1.790 locuri la buget si 858 cu taxa. Concret, dupa o saptamana si jumatate de la demararea inscrierilor, peste 4.500 dosare au fost depuse la un numar de 2.555 locuri buget si 558 la taxa. In acest context, cele mai cautate facultati sunt: Automatica si Calculatoarele, Electronica, Telecomuncatiile si Tehnologia Informatiei, Ingineria Electrica, Energetica si Informatica Aplicata, Mecanica sau Arhitectura.

Viitori actori sau pictori, in febra probelor practice

La Universitatea de Arte George Enescu (UAGE), chiar in aceasta perioada sunt programate examenele scrise si practice pentru selectarea viitorilor studenti. Astfel, la Facultatea de Interpretare, Compozitie si Studii Muzicale Teoretice sunt 144 locuri bugetate, prima sesiune a inscrierii s-a incheiat ieri, urmand ca o noua sesiune sa aiba loc intre 14 si 16 septembrie. Probele examenului de admitere licenta sunt programate în perioada 23 – 25 iulie. La Facultatea de Arte Vizuale si Design sunt 160 locuri bugetate. Aici, inscrierea s-a incheiat urmand ca testul de admitere sa aiba loc in zilele de 22 si 23 iulie. In final, la Facultatea de Teatru sunt disponibile 58 locuri. Si aici inscrierea s-a incheiat. Concursul de admitere se desfasoara pana pe 24 iulie. La Universitatea de Arte s-au inscris peste 300 de candidati.

Adauga un comentariu