Titlurile zilei

Concurs cu dedicație la Primăria Lespezi din Iași pentru un fost polițist! Primarul Ioan Lazăr și-a angajat fiul pe post de consilier. Mort de beat, Alexandru Lazăr a făcut scandal într-un bar și a scos legitimația – FOTO

Publicat: 22 apr. 2021
Primarul Ioan Lazăr, fiul Alexandru și Secretarul Corina Gherman alături de sediul Primăriei din comuna Lespezi, din județul Iași
După ce a băut zdravăn într-un bar din Iași, Alexandru Lazăr a fost dat afară din Poliție. Tatăl acestuia, primar în comuna Lespezi, l-a angajat pe post de consilier printr-un concurs fictiv. Juniorul a candidat singur pe postul vacant. Primarul Ioan Lazăr spune că putea să candideze pe post orice persoană interesată. Secretarul Corina Gherman spune ca angajarea poate părea ciudată

Alexandru Lazăr a fost dat afară din Poliție, după ce a făcut un scandal imens într-un bar din Iași. A pierdut locul de muncă și s-a angajat la Primăria Sirețel. Pentru că nu se putea acomoda, tatăl acestuia, primarul comunei Lespezi, i-a pregătit un post călduț în instituție. Săptămâna trecută i-a fost servit un post de consilier, prin organizarea unei făcături. La concurs, tânărul a fost singurul participant

Schimbare de carieră pentru Alexandru Lazăr, în vârstă de 32 de ani, fost polițist din Iași, care a fost destituit din funcție după ce a făcut scandal într-un bar din Tudor Vladimirescu. Evenimentul s-a petrecut în 2017. A contestat decizia Inspectoratului de Poliție Județean (IPJ) Iași, dar a pierdut în instanță. Nu a avut de ales și a găsit un loc de muncă la Primăria Sirețel, județul Iași, condusă atunci de liberali. Dar, la alegerile locale din 2020, Primăria a fost preluată de PSD.

În aceste condiții, a fost nevoit să părăsească instituția. Salvarea pentru fostul polițist a venit de la primarul PNL al comunei Lespezi, Ioan Lazăr, tatăl acestuia. Cum s-a pregătit terenul? Pe data de 15 martie 2021 a fost scoasă la concurs funcția de consilier, clasa I, grad profesional asistent în cadrul Compartimentului Resurse Umane din aparatul de specialitate al primarului Comunei Lespezi. Din avion se vedea că postul este deja rezervat. Pe data de 15.04.2021, Alexandru Lazăr s-a prezentat la concurs, fiind singurul care a participat la proba scrisă. A trecut proba, după care a susținut și un interviu. La final, Alexandru Lazăr a fost declarat admis, iar de acum poate lucra cot la cot cu tatăl său. În edițiile trecute ale Cotidianului „BZI” s-au arătat problemele legate de organizarea concursurilor pentru posturile de conducere în cadrul companiei ApaVital.

Secretarul Consiliului Local nu a văzut cu ochi buni angajarea cu dedicație

Reporterii „BZI” au verificat dacă noul angajat se află la serviciu. Nu mare a fost mirarea când au constatat că Alexandru Lazăr nu se afla la locul de muncă. Tânărul se afla la domiciliu, un autoturism marca Mitsubishi fiind parcat în fața casei din comună. La sediul instituției se afla secretarul comunei, Corina Gherman, care a comentat angajarea.

„Știu că pare ciudat, dar s-ar putea să fie bine. Are experiență în domeniu, a făcut Facultatea de Drept. Mâine (astăzi- n.r.) ar trebui să vină la serviciu. De resurse umane mă ocupam eu. Nu are birou, trebuie să-i găsim un loc. Nu prea avem spațiu. Salariul este de 4.000 lei brut, dar are și vechime, poate să mai crească”, a spus secretarul Consiliului Local Lespezi.

Angajații din primărie au lăsat de înțeles că primarul Ioan Lazăr nu putea fi contactat în cursul zilei de ieri. De fapt, primarul comunei se afla în curtea instituției.

Primarul, despre angajarea lui Alexandru Lazăr la instituția din comuna Lespezi

Întrebat despre modul în care a fost angajat fostul polițist, primarul Ioan Lazăr susține că nu s-a comis o ilegalitate.

„Nu este nimic ilegal. Putea să participe oricine. Nu este un post de contabil sau de secretar. Eu știu de unde i s-a tras (despre destituirea din Poliție)”, a spus primarul PNL, cu un ton misterios.

Ulterior, liberalul a schimbat vorba și a început să povestească despre nevoile comunei.

„Mai avem nevoie de bani în comună, am cerut actualei conduceri a Consiliului Județean. În mandatul trecut am primit mai mulți bani. Vom vedea ce proiecte mai pot fi accesate. Eu am 60 de ani și nu mai vreau să candidez. În comună a venit o firmă care ne-a montat o stație de încărcare electrică. Sunt câteva mașini electrice în comună”, a spus Ioan Lazăr, trecând în revistă câteva dintre problemele localității.

Miza acestei angajări ar fi alta, conform surselor din Primăria Lespezi. Alexandru Lazăr caută o metodă să se reangajeze în structurile IPJ. Rămâne de văzut dacă va reuși să facă acest pas.

Cum s-a petrecut evenimentul care i-a schimbat viața lui Alexandru Lazăr

Pe data de 19.04.2017, în jurul orei 24:00, Alexandru Lazăr se afla într-un bar din Tudor Vladimirescu, într-o stare avansată de ebrietate. În acel moment, afectat vizbil, a început să deranjeze clienții localului și a încercat să pătrundă în spatele barului. A început să danseze pe mese și să vorbească incoerent. Responsabilii barului au încercat să-l liniștească, dar Alexandru Lazăr nu știa de vorbă bună.

La un moment dat a scos legitimația și s-a lăudat că este polițist. Angajații barului au chemat agenții de pază, care l-au condus pe polițist afară din local. Aici, Alexandru Lazăr flutura în continuare legitimația de serviciu. În acel moment, agenții au chemat un echipaj de Poliție. Alexandrul Lazăr a devenit din ce în ce mai violent chiar cu colegii de serviciu. A fost încătușat și condus la secția de Poliție. Atunci a agresat alt polițist. Toate aceste fapte au condus la destituirea din structurile IPJ. Alexandru Lazăr nu a putut fi contactat pentru a oferi un punct de vedere.

Comentarii
 • Ei, vezi tu de acuma trai si veselie la Lespezi… SAex si-a gasit partener de pahar in persoana Corinei Gherman, secretara primariei, o alcolista

 • Eu nu știu cum la dat afara din Politie , deoarece pe Beilic Iulian care a fost polițist la Belcesti, su care are făcute abuzuri in servici, falsuri, are dosar penal, reclamații la IPJ, la prins beat la volan, su multe altele, la dat la un post călduț la Harlau , sa facă nani după care sa vina dimineața acasă .
  Dacă făcea altcineva asemenea fapte era dat afara de demult.

 • Eu nu știu cum la dat afara din Politie , deoarece pe Beilic Iulian care a fost polițist la Belcesti, su care are făcute abuzuri in servici, falsuri, are dosar penal, reclamații la IPJ, la prins beat la volan, su multe altele, la dat la un post călduț la Harlau , sa facă nani după care sa vina dimineața acasă .
  Dacă făcea altcineva asemenea fapte era dat afara de demult.

 • USR Plus. Pentru idioți ca tine o duce țara asta prost. Tu nu vezi bine cu capul nu cu ochii. Este un articol corect documentat fără părtinire și real.

 • Pacat de familia Lazar…primarul Ionica un cwrvar inascut o linge la chisda pe Mihaela Strachinariu si acu Alex parca vad ca se cupleaza cu secretara Corina… daca nu se omoara astia doi la beție, om vedea…

 • Alexandru drogatu’ nu face multi purici la ta-tsu la primarie. El vrea inapoi in politie si o sa vedeti ca reuseste baiatul, e maxim capabil… mai ales cand bea

 • Lazarica, la ultima vizita a lui Alexe Costel in comuna ta….unde erai? La futut cu Muhaiela, cwrv@ comunei, te durea in coe de Alexe, nu?

 • Ce aveti ba fratilor? Tinta voastra e Lazar primarul nu feciorul, daca tata are functie, copii nu trebuie sa mai lucreze niciunde? Vedeti va de treaba voastra, balaciti-l pe primar dar lasatii familia in pace, ganditi va la sotie cate mai poate indura biata femeie, toata viata a muncit pe branci pentru familie iar acum decand primarul se da in barci cu curva de Strachinaru terfeliti toata familia? De ce nu spuneti lucrurilor pe nume? Strachinaru care a lucrat in mai multe scoli cu mai multe norme decat permite legea, cu diploma falsa, cu directoarea care a ascunso pentru anumite interese, pentru faptul ca lucreaza la primarie printr-o firma si i se mai pregateste un post caldut cu un salariu de te doare mintea (concurs in mai 2021)ca doar aramas fara scoli neavand studii , de ce nu faceti public acest aspect poate se iau masuri si impotriva ei.Ce a facut acest copil atat de grav? Si a primit pedeapsa. Lasati-l in pace . Murdaritii pe cei care merita nu pe cei care fara voia lor fac parte din familie.Voi aveti familie?Puneti-va in locul lor. Fiti oameni, e postul mare.

 • Ce a făcut grav acest copil? Cetatene, prin simplul fapt că i se fabrică un loc de muncă în primărie cuiva cu pile și relații e un afront adus la adresa tuturor tinerilor care ar vrea și ei să lucreze acolo dar nu pot că nu au pe tata, mana, unchiul etc. sa i rezolve. Ce drak, de asta suntem o tara de cacao, că unora ca tine li se pare firesc așa ceva. Și nu e singular cazul, peste tot la stat se practică asta, cu mici excepții, dar cu o floare nu se face primăvară. Așa că, atunci când plătești o taxa la stat gândește te că o mica partea din ea se duce pe salariul unuia ca pustiul asta de Lazar adus de tasu în primărie pe naspa, care ia 2 mii și ceva de lei să doarmă în papucii și sa i bea la cârciumă. Tu dormi liniștit știind asta? Daca da mi e milă de tine.

 • Pentru un scandal a fost data afara beizadeaua primarului din Politie? Dar sunt polițiști care au făcut lucruri mult mai grave și n-au fost dați afară din Politie! Sau au știut unde,, sa ungă bine usile”pe la șefi?

 • Daca nu reușeam sa ocup un post candidând de unul singur m-a angajam la bzi.Acolo au loc toți prostii și șantajiștii .Și voi restul ….sclavi pe acest pământ

 • Mai Alexandru Lazar sau ha,ha,ha…”ma”angajam se scrie fara cratima boule. Imi este frica sa-ti citesc lucrarea de la concurs Anal-Fabetule!!! Sa juji pula si tu si ta-tu

 • Pe telefoanele astea noi….. de bogați e și scriere predicativa …de asta fără cratima:))….tu saracule mai Papo fără cratima încă vreo trei ani. Pt dulgheru

 • Daca scrii un comentariu ca si Anonim, inseamna ca esti si in viata de zi cu zi tot un Anonim…tu si măta aia care te-o căcat pe la dodoașcă!!!

 • Seamănă cu ,,biata,,soție,muncitoare,frumoasa..și inteligenta…hi,hiO pramatie,pe care a luat-o prostul de lazar de fraier și care a stat la curul vacii,pana a ajuns el primar.Se crede mare doamna de ,,Heci,, cu arogante de cucoana.Are o față tratata de directorul de la Heci.Draga de ea…tare pregatita

 • Seamănă cu măsa,femeie muncitoare,frumoasa și foarte inteligenta…hi,hi.o sămânță de curva de la heci,luata de pe centura Iașului de fraierul de lazar.Acu e mare doamna cu arogante.o analfabeta

 • Copiii tai cu pula pe la bot radule…și o sug și le-o dai cum ai primit și tu de la al tău tătic..ca și restul care o sug pe comentariii….bai oameni buni ce treaba are copilul cu tatăl.sa va dea la muie la toți ..începând cu paiu și fiisa și nevastă-sa și restul din satul ăla uitat de lume ….

 • Copiii tai cu pula pe la bot radule…și o sug și le-o dai cum ai primit și tu de la al tău tătic..ca și restul care o sug pe comentariii….bai oameni buni ce treaba are copilul cu tatăl.sa va dea la muie la toți ..începând cu paiu și fiisa și nevastă-sa și restul din satul ăla uitat de lume ….

 • Frumoasa poza și un moment frumos dun viața mea..din păcate folosită pentru a vorbi de rău de mine…nu am făcut rău nimănui pana acum.,,,,,legativa de mine și atât nu de sora mea nu de mama…prin comentatiile voastre nu dat-o dovada decât de campania de peste 3ani.,. Și va îndreptați atenția greșit… va dau un sfat..aveți grija de voi …nu de mine…eu o duc bine..,,mult prea bine :))))))))))€€€€€€€€€€€€€€

 • Mata,fără cratima…analfabeta cu liceu la seral,merita ignorata.Vai de capul ei de pudel…își amintește Bularga de ea…cine a fost ,la viata ei e acu mare doamna moralista.Cat despre fecior,acu era rândul lui.Intai,analfabeta de nevasta.sa de la curul vacii la scoala,fiica la politie și curvarul de ginerica .Bine toti

 • M-a dezic de toate comentariile in numele meu făcute.Am candidat la un concurs..am reușit sa ocup postul scos la concurs…e simplu ..toate discuțiile nu își au rostul…cei răutăcioși va rog sa aveti grija de familia voastra

 • Alex lazar,să mori tu ca a fost pe bune?Da meriți un premiu,totusi să stai cu alcolica de secretara al cărei miros diafan,te amețește.Daca o și pupi,ești erou.

 • Mata nu se scrie cu cratima pizda proasta ce ești….dacă îl vezi pe strada pe lazar sau pe ficior îl lingi in cur cu limba ta de asistat social.,,,și pe la coaie ca sa meriți trei lei :)))€€

 • O familie „model” taticu plecat in sat cu amanta, baietelul pus pe scandal si bautura ca doar na ma scoate taticu, fetita si al sau sotior doi depravati si astia si mamica care sufera dupa sotior

 • Ăștia care citiți bzi ….va urez la toți sa va dați muie la copiii voștri….sa va futeti mamele și sa luați sloboz in gura de la tatăl vostru:)))))

 • Mămică te-a învățat sa fii un domn.,să vorbești frumos,sa te speli în urechi,sa-ti tai unghiile..doar te alinta bețivan și handicapat…și duios cu glas de mamă,prostule

 • Din pacate , prea mult adevar ! BZI , felicitari ! La comentarii , apare o familie care este prea mult balacarita pe degeaba ! Fam Strachinaru ! Din cate stiu eu , doamna care a purtat acest nume , nu-l mai poarta ! Iar multe din aceste adevaruri , sau aproape toate s-au petrecut inainte de alegeri ! De ce domnul Ionica , cum i-l dezmierdati d-stra este primar ? Pentru ca nu stiti sa votati ! Si daca candideaza peste patru ani , tot el v-a iesi ! Asa ca lasati-l in pace , ca are primaria lui cu care a venit de la …Valea Glodului la Lespezi , aici fiind puterea leului mai mare ! Platiti-va inpozitele , ca benefeciati de …reducere !

Adauga un comentariu