News Flash:

Concurs de dosare

30 Mai 2008
1560 Vizualizari | 0 Comentarii
Universitatea Alexandru Ioan Cuza
• Majoritatea facultatilor au drept criteriu de selectie a candidatilor un concurs de dosare care contine diferite procente intre media examenului de bacalaureat, media anilor de liceu sau media uneia sau mai multor discipline, in functie de profilul facultatii alese • Chiar daca la majoritatea facultatilor de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi metoda de admitere este aceeasi, concursul de dosare, la unele facultati exista drept criteriu si un test grila

Majoritatea facultatilor au drept criteriu de selectie a candidatilor un concurs de dosare care contine diferite procente intre media examenului de bacalaureat, media anilor de liceu sau media uneia sau mai multor discipline, in functie de profilul facultatii alese. Astfel, la Universitatea Cuza, la Biologie criteriul de selectie este format din media generala a anilor de studiu - 40 la suta, media la bacalaureat - 10 la suta si media la disciplina biologie in anii de liceu - 50 la suta. La Economie si Administrarea Afacerilor, candidatii se pot inscrie cu media generala a anilor de studiu - 60 la suta si media la bacalaureat - 4 la suta, iar la Fizica se iau in calcul media la disciplina fizica - 35 la suta, media la matematica, informatica sau biologie - 30 la suta, media generala de absolvire a liceului - 20 la suta si media la examenul de bacalaureat - 15 la suta. Cei care opteaza pentru Facultatea de Educatie Fizica si Sport vor fi nevoiti sa sustina si o proba sportiva la alegere care va reprezenta 40 la suta din media generala de admitere, iar media la bacalaureat si cea a anilor de studiu din liceu vor conta fiecare cu cate 30 de procente.

Teste grila

Chiar daca la majoritatea facultatilor de la Universitatea Tehnica Gheorghe Asachi metoda de admitere este aceeasi, concursul de dosare, la unele facultati exista drept criteriu si un test grila. Astfel, la Facultatea de Automatica si Calculatoare, media de la examenul de bacalaureat conteaza doar in proportie de 10 la suta. Pe langa aceasta, viitorii studenti vor trebui sa sustina un test grila din algebra, trigonometrie sau analiza matematica. La Facultatea de Arhitectura, candidatii vor trebui sa sustina un test de aptitudini de desen tehnic si desen liber, care va conta in proportie de 80 la suta la admitere, in timp ce 20 de procente vor fi alocate mediei de la examenul de bacalaureat.

Fara concurs pentru olimpici

Absolventii de liceu cu diploma de bacalaureat care au obtinut performante recunoscute in concursuri internationale au dreptul sa fie inmatriculati fara admitere, in cadrul numarului de locuri alocat de catre Ministerul Educatiei la domenii corespunzatoare disciplinelor la care au fost distinsi. Astfel, daca acestia au obtinut distinctii la olimpiadele scolare internationale si la concursuri artistice de nivel continental, mondial sau olimpic, in cel putin unul din ultimii doi ani de studiu pot intra fara examen de admitere. De asemenea, beneficiaza de acelasi tratament cei care au obtinut premiul intai sau medalia de aur la olimpiade scolare internationale in unul din ultimii patru ani de studii.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

teste grila
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1395 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019199 (s)