Eveniment-Social

Concurs de produse traditionale la USAMV Iasi

Publicat: 13 nov. 2018
1

Produsele "Pastrama de berbecut de Sinesti" si "Poale-n brâu" au cele mai mari sanse pentru a fi atestate ca fiind traditionale de catre Directia pentru Agricultura Judeteana Iasi (DAJ).

Acestea sunt produsele clasate pe primele locuri la concursul "Identificare si atestare de produse traditionale" organizat de catre Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara (USAMV) "Ion Ionescu de la Brad" din Iasi în parteneriat cu DAJ, la sfârsitul saptamânii trecute.

Citeste si: USAMV Iasi incepe anul universitar 2018-2019 si inaugureaza o cladire noua pentru studentii de la Ingineria produselor alimentare

În cadrul concursului au fost înscrise 34 de produse, cu potential de a fi atestate, ce au fost grupate pe doua sectiuni "Preparate dulci" si "Preparate pe baza de carne, lapte, peste si legume". Participantii au fost de la diferite licee din judetele Iasi si Bacau, din cadrul USAMV Iasi, precum si de la Liceul "Vasile Alecsandri" din Ungheni, Republica Moldova.

"Pentru o apreciere cât mai obiectiva a produselor, juriul, pentru fiecare sectiune, a fost compus din trei persoane ce au fost nominalizate din cadrul Facultatii de Zootehnie, Ministerului Agriculturii si Dezvoltarii Rurale, sponsorilor si presei locale. Premiul I pentru sectiunea Preparate pe baza de carne, lapte, peste si legume a fost câstigat de catre produsul «Pastrama de berbecut de Sinesti» realizat de echipa Liceului «Haralamb Vasiliu» din Podu Iloaiei, iar la sectiunea Preparate dulci a fost câstigat de catre produsul «Poale-n Brau»  realizat de echipa Liceului Tehnologic «Grigore Antipa» din Bacau", au transmis oficialii USAMV Iasi.

Citeste si: Succes total la admiterea in USAMV Iasi. Tot mai multi tineri au optat pentru aceasta universitate

Evenimentul si-a propus promovarea si încurajarea consumului de produse alimentare românesti realizate dupa retete traditionale. În acelasi timp, s-a urmarit stimularea spiritului antreprenorial al elevilor si studentilor prin valorificarea superioara a productiilor agroalimentare obtinute în fermele din Moldova. Concursul a însemnat realizarea si prezentarea unui produs traditional de catre elevi sau studenti, care au participat individual sau în echipa, coordonati de un cadru didactic.

Adauga un comentariu