Eveniment-Social

Concurs internațional la Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil”, ajuns la a VI-a ediție

Publicat: 31 ian. 2022
Liceul Teoretic de Informatică
Visele devin realitate prin participarea elevilor la activitățile proiectelor Erasmus+ derulate în Turcia și Portugalia

Concursul Internațional „Împreună cu Hristos prin lume în mileniul III” din cadrul proiectului eTwinning: „Limbă, Cultură și Spiritualitate Românească” a fost și pentru elevii Liceului Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” din Iași un prilej de bucurie și de recunoaștere a meritelor prin rezultatele deosebite obținute.

La ediția a VI-a a concursului, care s-a adresat copiilor şi tinerilor creştini cu vârste între 6 şi 18 ani din România şi întreaga Diaspora românească, au participat peste 10.000 de elevi din 26 de țări ale lumii: România, Italia, Moldova, Grecia, Franța, Ucraina, Turcia, SUA, Spania, Serbia, Noua Zeelandă, Marea Britanie, Germania, Portugalia, Norvegia, Spania, Japonia, Canada, Belgia, Austria, Australia, Danemarca, Ungaria, Rusia, Kenya, Irlanda. Concursul s-a desfășurat în șase limbi: română, franceză, engleză, italiană, spaniolă, rusă.

„Ne bucurăm nespus pentru elevii de la Liceul de Informatică că fac parte dintr-o comuniune spirituală atât de numeroasă și, prețuind disciplina religie, au participat la etapa «Hristos Se naște, slăviți-L!» din cadrul acestui concurs”, a menționat prof. dr. Violeta Țuțui.

Premierea a avut loc în data de 30 ianuarie 2022, cu prilejul marii sărbători a Sfinților Trei Ierarhi, în toate bisericile parohiilor care au avut premianți. Astfel, elevii premiați la Biserica Sfântul Nicolae – Copou, au primit de la Părintele paroh Vasile Vaida diplome, cărți de rugăciuni și dulciuri. Din partea echipei de organizatori coordonată de prof. dr. Ionița Timiș de la Colegiul Național Pedagogic „Gheorghe Lazăr” din Cluj-Napoca, inițiatoarea concursului, au primit cărți în format electronic cu textele scrise de elevi, astfel încât aceștia au devenit, cu toții, autori ai lucrărilor „Gânduri de îngeri”.

În felul acesta ei sunt cei mai tineri mărturisitori ai credinței creștin-ortodoxe, dând glas, în atâtea colțuri ale lumii, sentimentelor și trăirilor dintre cele mai pure despre viețuirea întru Hristos. Cărțile sunt postate pe site-ul Platformei Red-religie.ro, https://red-religie.ro/red/ și se pot descărca de la secțiunea Concursuri și Proiecte/Proiecte Internaționale, după 3 februarie 2022.

„Participarea copilului nostru la acest concurs a reprezentat o deschidere către cunoașterea și explorarea universului spiritual. Consider că „lecția” religioasă predată în familie este incompletă dacă nu este continuată și susținută prin educația religioasă primită în școală, dar și prin ghidajul constant și permanent al părintelui/preotului din biserica pe care o frecventează copilul” a adăugat doamna Simona Plenovici, mama unuia dintre elevii premiați.

De asemenea, profesorul de religie, Violeta Țuțui, a transmis mulțumiri tuturor persoanelor implicate în proiect.

„Mulțumirile noastre se îndreaptă către organizatori, părintele paroh și părinți pentru oportunitatea oferită acestor elevi de a se remarca la un concurs de o asemenea anvergură”, a subliniat profesorul de religie Violeta Țuțui.

Directorul Liceului „Grigore Moisil” a mulțumit colegilor profesori pentru buna colaborare și pentru aplecarea asupra spiritualității.

„Sunt recunoscătoare colegilor mei, profesorii de religie Hrimiuc Adrian, Morariu Floricica, Țuțui Violeta, pentru deschiderea ferestrelor către spiritualitate, pentru grija susținută de a sădi valori profunde în sufletele elevilor noștri dragi” – a precizat prof. dr. Adina Romanescu, directorul Liceul Teoretic de Informatică „Grigore Moisil” Iași.
Adauga un comentariu