Local

Concurs organizat de oamenii legii, pentru copii. Iata ce au trebui sa faca micutii

Publicat: 02 aug. 2016

Politistii Postului de Politie Tutora, Serviciului Rutier Iasi si Biroului de Analiza si Prevenire a Criminalitatii, din cadrul I.P.J. Iasi, în cooperare cu Parohia „Nasterii Maicii Domnului” Tutora si Primaria Tutora, au organizat si desfasurat, în localitatea Tutora, editia I a concursului de educatie rutiera „Siguri pe noi!”, concurs la care au participat 40 de copii din localitate, cu vârste cuprinse între 10-14 ani. Concursul a constat în parcurgerea de catre copii a doua probe, respectiv o proba practica de îndemânare în conducerea bicicletei în poligon si o proba teoretica, un test de cunoastere a regulilor de circulatie.

Evenimentul s-a desfasurat într-un cadru festiv, alaturi de un public format din copii, parinti, profesori, politisti si reprezentanti ai autoritatilor publice locale. Activitatea a avut ca obiectiv însusirea de catre copii a normelor rutiere, în special a celor ce trebuie cunoscute în calitate de biciclisti si pietoni, în vederea reducerii riscului implicarii acestora în accidente rutiere.

De asemenea, cu ocazia activitatilor derulate, copiilor le-au fost transmise aspecte privind siguranta personala si comportamente adecvate pe perioada vacantei de vara. Toti copiii participanti la activitate au fost recompensati cu diplome de participare, fiind împartite peste 100 de caiete cu recomandari preventive, 40 de pixuri, 20 de sapcute si alte pliante si materiale cu recomandari preventive, pe linie de educatie rutiera. De asemenea, ocupantii primelor 3 locuri au primit cupe si accesorii pentru biciclete.loading...

Adauga un comentariu