Eveniment-Social

Concurs pentru atestarea delicateselor traditionale la USAMV Iasi

Publicat: 05 nov. 2018
1

Facultatea de Zootehnie din cadrul Universitatii de Stiinte Agricole si Medicina Veterinara „Ion Ionescu de la Brad” – USAMV Iasi, in parteneriat cu Directia pentru Agricultura Judeteana – DAJ Iasi, organizeaza concursul ,,IDENTIFICARE SI ATESTARE DE PRODUSE TRADITIONALE”.

Competitia este adresata atat studentilor, cat si elevilor care pot participa individual sau in echipa, coordonati de un cadru didactic.

Aflat la cea de-a doua editie, concursul are loc in perioada 01 octombrie – 10 noiembrie 2018 si reprezinta un eveniment care isi propune promovarea si incurajarea consumului de produse alimentare realizate dupa retete traditionale. In acelasi timp, se urmareste stimularea spiritului antreprenorial al elevilor si studentilor prin valorificarea superioara a productiilor agroalimentare obtinute in fermele de marime medie si mica.

Participarea este gratuita. Elevii si studentii trebuie doar sa respecte prevederile din Regulamentul oficial al concursului. Inscrierea in competitie se face prin completarea cererii de concurs, a dosarului produsului si transmiterea acestora pana pe data de 5 noiembrie 2018. 

In data de 10 noiembrie 2018, ora 10.00, la Facultatea de Zootehnie, in Holul de Marmura, concurentii vor prezenta public povestea produselor si va avea loc degustarea preparatelor culinare. In urma jurizarii, vor fi inmanate diplome si premii. Cele mai bune produse, cu sprijinul specialistilor din cadrul Directiei pentru Agricultura Judeteana Iasi, vor putea fi atestate ca produse traditionale.

La prima editie, desfasurata in perioada 15 – 25 martie 2018, concursul s-a bucurat de un real succes in randul participantilor. Elevi de la liceele de profil din zona Moldovei, precum si studenti ai USAMV Iasi, in cadrul celor doua sectiuni (Preparate pe baza de carne, lapte, peste si Preparate dulci), au prezentat delicatese culinare gatite dupa retete pastrate din generatie in generatie. Printre produsele clasate pe primele locuri mentionam ”Slanina de Mangalita din Valea lui Bogdan”, ”Pastrama de oaie ca la Mitica”, ”Pasta fitoasa de peste”, ”Placinta traditionala de la Zapodia” si ”Cozonac traditional de Fantanele”.





Adauga un comentariu