News Flash:

Concurs pentru manager in spitale

12 Iunie 2010
3218 Vizualizari | 3 Comentarii
• In maxim o luna de zile, in spitale trebuie sa se infiinteze consiliile de administratie care vor avea putere de decizie deplina in unitatile medicale • Din consiliile de administratie vor face parte reprezentanti ai autoritatilor locale, Universitatea de Medicina si Farmacie, Colegiul Medicilor, Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania, ultimele doua institutii cu statut de invitat • Managerul participa la sedintele consiliului, dar fara drept de vot • Dupa infiintarea consiliilor de administratie va avea loc concursul pentru ocuparea functiilor de manager, organizate de consiliu In urma descentralizarii sistemului sanitar iesean, in fiecare spital se va infiinta un consiliu de administratie care va lua toate deciziile privind desfasurarea activitatii din unitatile medicale. Conform legislatiei in vigoare, in maximum o luna de zile trebuie sa se infiinteze consiliile de administratie in toate spitalele. Consiliile vor avea cinci membri care vor vota si aproba propunerile managerului si ale comitetului director. Din componenta lor vor face parte reprezentanti din cadrul Directiei de Sanatate Publica sau Ministerul Sanatatii, daca unitatea medicala este in subordinea acestuia, 3 reprezentanti numiti de Consiliul Judetean sau Consiliul Local, un reprezentant de la Universitatea de Medicina si Farmacie numai in spitalele clinice, un reprezentant de la Colegiul Medicilor si un reprezentant de la Ordinul Asistentilor Medicali si Moaselor din Romania. Autoritatile locale vor avea 3 membri la unitatile medicale pe care le au in subordine. Atat reprezentantul Colegiului Medicilor, cat si reprezentantul Ordinului Asistentilor vor avea statut de invitati in cadrul consiliului de administratie. Managerul unitatii medicale participa la sedintele consiliului de administratie, dar fara drept de vot. Dupa infiintarea consiliilor de administratie, cam la 30 de zile diferenta, se va organiza concurs pentru ocuparea postului de manager in spitale. Concursurile pentru ocuparea functiilor de manager vor fi organizate de consiliile de administratie locale. In judetul Iasi, sase spitale - Maternitatea Cuza Voda, Maternitatea Elena Doamna, Spitalul de Neurochirurgie, Spitalul de Boli Infectioase, Spitalul de pneumologie, Spitalul Sf. Maria au trecut la Consiliul Judetean, iar doua spitale, de Recuperare si C.I. Parhon, au trecut la Consiliul Local. Spitalele de psihiatrie Socola, Sf. Spiridon, Sf. Ioan, institutele de Gastroenterologie si Hepatologie si cel de Boli Cardiovasculare au ramas in subordinea Ministerului Sanatatii. Autoritatile locale vor avea specialisti in administrare logistica, financiara si umana, iar managerul unitatii va incheia contract de management cu conducerea administratiei publice.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Comentarii (3)

Col.Med.  | #110558
La concursul pentru manager de spital, in niciun caz nu mai trebuie acceptat actualul menajer timpit de la Spitalul Sf Spiridon, politrucul PNL - Ion Barliba- care a pus umarul la greu in a "reforma" sistemul sanitar spre faliment economic si profesional total, a pus medicii sa plateasca investigatiile bolnavilor daca indrazneau sa-si exercite profesiunea, a privat bolnavii de medicamente si asistenta de calitate si a agresat pe medicii pensionari de valoare pe care le-a cerut sa paraseasca spitalul. In schimb a semnat el actele medicale (ca Ceauseasca) cu titlul de acad.ing. DR. ec. menajer GENERAL Ion Birliba- de profesie politruc
Diana  | #110721
Omul lui Movila.Se vede.Si fura impreuna cu Cepoi si Cimpoesu.Asta e secretul
gigi  | #112252
Draga domnule dr ec ioan birliba va recomand, daca va fi nevoie sa participati in viata dv ulterioara la un concurs de manager, sa va inscrieti la un concurs pe care il va declansa o alta societate avicola,cu obiect de activitate al viitorului postului de a numara ouale, gen adi nastase.
Adauga comentariu
Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.4105 (s) | 22 queries | Mysql time :0.299250 (s)