Local

Concursul Interjudetean de Matematica „Dimitrie Pompeiu”, editia 2019. Marele premiu, obtinut de un elev de la Colegiul National „Emil Racovita” din Iasi – FOTO

Publicat: 15 mai 2019
1

In perioada 11 – 12 mai 2019, s-a desfasurat la Botosani cea de-a XIX-a editie a Concursului National de Matematica "Dimitrie Pompeiu", adresat elevilor din clasele III-XI. Marele premiu al competitiei a fost obtinut de Radu Ionut Stoleriu, elev in clasa a VI-a la Colegiul National "Emil Racovita" din Iasi.

In competitie au intrat aproximativ 700 de elevi din 15 judete ale tarii si din Republica Moldova. Presedintele concursului a fost prof. univ. dr. Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania, prof. Artur Balauca fiind presedinte de onoare.

REZULTATELE OBTINUTE:

Clasa a III-a;
Clasa a IV-a;
Clasa a V-a;
Clasa a VI-a;
Clasa a VII-a;
Clasa a VIII-a;
Clasa a IX-a;
Clasa a X-a;
Clasa a XI-a;

Competitia a fost oganizata de Filiala Botosani a Societatii de Stiinte Matematice din Romania.

Presedintele concursului a fost prof. univ. dr. Radu Gologan, presedintele Societatii de Stiinte Matematice din Romania, iar presedintele de onoare a fost prof. Artur Balauca. De asemenea, invitat de onoare a fost prof. univ. dr. Doru Stefanescu, presedintele Societatii de Matematica din Sud-Estul Europei (MASSEE).

Adauga un comentariu