Eveniment-Social

Concursul Micii bucatari, la Liceul Tehnologic Economic de Turism, Iasi

Publicat: 25 mart. 2019
1

Liceul Tehnologic Economic de Turism,Iasia organizat,in cadrul Saptamanii meseriilor, o serie de activitati specifice, finalizate printr-un concurs care si-a propus valorificarea si cultivarea unor aptitudini practice ale participantilor, precum si a creativitatii in domeniul culinar. Concursul judetean ”Micii bucatari”, desfasurat pe data de 23 martie, 2019, la liceul nostru, in incinta laboratoarelor de alimentatie publica, din strada Saulescu, nr. 17, s-a adresat elevilor din invatamantul gimnazial, in special clasei a VIII-a, fiind invitate sa participe toate scolile judetului Iasi.     

In ziua derularii concursului, reprezentantii celor 8 scoli gimnaziale ale judetului Iasi inscrise au fost organizati  in cele doua sectiuni ale concursului:  Sectiunea I:”Indemanare in modelare” – proba care aconstat in modelarea aluatului dospit si obtinerea unor produse de panificatie ingenioase si  Sectiunea a II-a:”Sandwich-uri adolescentine”– proba ce a vizat realizarea si decorarea sandwich-urilor.Durata de desfasurare a probelor a fost de 90 de minute, interval in care concurentii si-au pus in valoare aptitudinile si si-au manifestat creativitatea in realizarea produselor cerute de fiecare dintre cele doua sectiuni propuse de catre organizatori.
Evaluarea candidatilor s-a facut pe sectiuni de catre doua comisii constituite din cadre didactice de specialitate, care activeaza in cadrul Liceului Tehnologic Economic de Turism, pe baza urmatoarelor criterii: respectarea regulilor de igiena si protectia muncii, indemanarea in manuirea ustensilelor si modelarea aluatului, complexitatea produselor, originalitatea acestora,  aspectul general si calitatea finisajelor. In urma deliberarii membrilor comisiilor, in aceeasi zi, s-au acordat premii celor mai buni dintre micii bucatari aliniati la start, pe comisii, niciunul dintre participanti  insa, neramanand nerecompensat pentru stradanie si pentru dorinta de competitie. La festivitatea de premiere, ce a urmat concursului, toti elevii au primit, fie premii, fie diplome de participare, fiind incurajati sa mai participe si cu alte ocazii la astfel de manifestari, avand dincolo de criteriile tehnice de evaluare, un scop in primul rand formativ:  de cultivare a originalitatii si a creativitatii, de socializare si de conturare a spiritului de competitie.
 

Adauga un comentariu