News Flash:

Concursul "Micii bucatari", la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi

26 Martie 2019
400 Vizualizari | 0 Comentarii
Newsletter
BZI Live Video Divertisment
Video Monden
Muzica Populara Curs valutar
EUR: 0.0000 RON (-4.7619)
USD: 0.0000 RON (-4.2322)
Horoscop
berbec
taur
gemeni
rac
leu
fecioara
balanta
scorpion
sagetator
capricorn
varsator
pesti

Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi a organizat, în cadrul "Saptamânii meseriilor", o serie de activitati specifice, finalizate printr-un concurs care si-a propus valorificarea si cultivarea unor aptitudini practice ale participantilor, precum si a creativitatii în domeniul culinar.

Concursul judetean "Micii bucatari", desfasurat pe data de 23 martie 2019, în incinta laboratoarelor de alimentatie publica, din strada Saulescu, nr. 17, s-a adresat elevilor din învatamântul gimnazial, în special clasei a VIII-a, fiind invitate sa participe toate scolile judetului Iasi.

În ziua derularii concursului, reprezentantii celor opt scoli gimnaziale ale judetului Iasi înscrise au fost organizati  în cele doua sectiuni ale concursului: Sectiunea I: "Îndemânare în modelare" - proba care a constat în modelarea aluatului dospit si obtinerea unor produse de panificatie ingenioase si Sectiunea a II-a: "Sandviciuri adolescentine" - proba ce a vizat realizarea si decorarea sandviciurilor.

Citeste si: Schimb de experienta international pentru cadrele didactice de la Liceul Tehnologic Economic de Turism Iasi

Durata de desfasurare a probelor a fost de 90 de minute, interval în care concurentii si-au pus în valoare aptitudinile si si-au manifestat creativitatea în realizarea produselor cerute de fiecare dintre cele doua sectiuni propuse de catre organizatori.

Citeste si: Saptamana Legumelor si a Fructelor Donate - organizata la Liceul Tehnologic Economic de Turism din Iasi - FOTO

"Evaluarea candidatilor s-a facut pe sectiuni de catre doua comisii constituite din cadre didactice de specialitate, care activeaza în cadrul Liceului Tehnologic Economic de Turism, pe baza urmatoarelor criterii: respectarea regulilor de igiena si protectia muncii, îndemânarea în mânuirea ustensilelor si modelarea aluatului, complexitatea produselor, originalitatea acestora, aspectul general si calitatea finisajelor. În urma deliberarii membrilor comisiilor, în aceeasi zi, s-au acordat premii celor mai buni dintre micii bucatari aliniati la start, pe comisii, niciunul dintre participanti însa, neramânand nerecompensat pentru stradanie si pentru dorinta de competitie. La festivitatea de premiere care a urmat concursului, toti elevii au primit, fie premii, fie diplome de participare, fiind încurajati sa mai participe si cu alte ocazii la astfel de manifestari, având dincolo de criteriile tehnice de evaluare, un scop în primul rând formativ: de cultivare a originalitatii si a creativitatii, de socializare si de conturare a spiritului de competitie", au transmis organizatorii.

Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

turism concurs micii bucatari
Distribuie:  

Realitatea.net

RomaniaTV.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2019 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1726 (s) | 21 queries | Mysql time :0.034868 (s)