Actualitate

Concursul pentru vanatori s-a anulat

Publicat: 26 ian. 1999

•Ministerul Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului a refuzat trimiterea reprezentatntului in juriul examinator

Dupa cum va informam in numarul nostru de sambata-duminica, AJVPS Iasi a incercat organizarea concursului anual pentru primirea de noi membri vanatori. Acest examen, la care s-au inscris 172 de aspiranti si care au platit fiecare 500.000 lei pentru participare, a fost contestat de asociatiile si societatile de vanatoare constituite dupa 1989.

Constantin Iusuf, directorul Directiei de Vinatoare din cadrul Ministerului Apelor, Padurilor si Protectiei Mediului a refuzat ieri, sa trimita un reprezentant pentru a juriza examenul organizat de AJVPS Iasi. Contactat telefonic de redactorii „Ziua de Iasi”, Constantin Iusuf a declarat: „Examenul nu se poate organiza de o organizatie care nu are personalitate juridica. Daca vor face maine ( astazi – n.red. ) concursul va fi ulterior anulat, deoarece nu ne-au prezentat, pana la aceasta ora ( 25 ianuarie, 20,30 – n.red. ) o hotarare judecatoreasca definitiva, prin care AJVPS Iasi are personalitate juridica. Nici incasarea taxei pentru participare nu a fost legala, din aceleasi considerente. Oricum, concursul este declarat din start in afara legii si este anulat”.

Conducerea AJVPS Iasi, dupa mai multe ore de deliberari, a decis anularea organizarii examenului de astazi. Printre cei 172 de oameni, care asteptau cu ardoare sa devina vanatori si care si-au facut stagiul pregatitor in acest sens este si col. Neculai Stefaroi, loctiitorul comandantului Inspectoartului Judetean de Politie Iasi. Surse din AJVPS ne-au impartasit temeri in legatura cu eventualitatea unei mici revolte a celor care au platit examinarea si care, din motive independente de vointa lor se vad cu visurile spulberate. Vom reveni cu amanunte despre reactiile celor frustrati, in numarul nostru de maine.loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit