Actualitate

Condamnare bomba la Tribunalul Iasi! Comisar de politie obligat sa munceasca in folosul comunitatii!

Publicat: 22 apr. 2015

@ Un comisar din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi a fost condamnat ieri la o pedeapsa inedita: sa munceasca timp de 60 de zile in folosul comunitatii, la Plaja Nicolina @ Politistii au fost denuntati chiar de sefii lor @ Comisarul a intocmit mai multe acte false pentru a incasa banii de chirie

Decizie fara precedent a judecatorilor de la Tribunalul Iasi: un comisar din cadrul Inspectoratului Judetean de Politie Iasi (IPJ) a fost obligat de judecatori sa taie bilete la Plaja Nicolina. Judecatorii i-au mai dat o varianta: sa ingrijeasca florile de la Pepiniera Tudor Neculai sau din sera Moara de Vant.

„Pe parcursul termenului de supraveghere, condamnatul va presta o munca neremunerata în folosul comunitatii în cadrul Consiliului Local Iasi – SC Servicii Publice SA – Sectorul Sera Moara de Vânt sau Pepiniera Tudor Neculai ori în cadrul Consiliului Local Iasi – Directia de Administrare a Patrimoniului Public si Privat – Sectorul Plaja Nicolina, pe o perioada de 60 de zile, afara de cazul în care, din cauza starii de sanatate, nu poate presta aceasta munca”, se arata in decizia judecatorilor.

Nicu Gabriel Luchian este comisar in cadrul IPJ Iasi si din anul 2014 este pus la dispozitia sefului politiei iesene. A fost trimis in judecata de procurorii de la Parchetul de pe langa Curtea de Apel Iasi pentru comiterea infractiunilor de inselaciune si fals in inscrisuri. Pedeapsa stabilita de judecatori pentru cele doua infractiuni este de doi ani si patru luni de inchisoare. Inainte de a ajunge la IPJ Iasi, Gabriel Luchian a lucrat la Inspectoratul Teritorial al Politiei de Frontiera (ITPF) Iasi. Acolo, acesta a primit indemnizatia pentru chirie pe motiv ca nu are locuinta, desi in realitate avea. Astfel, Gabriel Luchian a incasat in mod ilegal suma de 27.928 lei de la Politia de Frontiera. A incheiat mai multe contracte de inchiriere care erau false. Este vorba de mai multe contracte incheiate cu alte rude de-ale sale, condamnate si ele in acest dosar.

Alaturi de Gabriel Luchian a fost condamnat si fratele sau Mihai Luchian, la doi ani si doua luni de inchisoare cu suspendare. Acesta lucreaza in continuare in cadrul Politiei de Frontiera Iasi. Prin aceeasi metoda patentata de fratele sau, Mihai a obtinut in mod ilegal suma de 24.950 lei. De asemenea, judecatorii l-au obligat si pe Mihai Luchian sa munceasca timp de 60 de zile in folosul comunitatii. Contractele false au fost incheiate in perioada 2009/2011. Conducerea ITPF Iasi a sesizat pentru prima data ca cei doi frati incaseaza sume de bani lunar pe baza unor contracte de inchiriere false. Sesizarea a fost depusa la parchet chiar de catre seful Politiei de Frontiera iesene. Judecatorii au condamnat-o in acelasi dosar si pe Elena Martin Luchian, asistent medical la Spitalul Sf. Spiridon, la doi ani de inchisoare. Aceasta a fost acuzata de complicitate la inselaciune. Pentru aceeasi infractiune a fost condamnat si Danut Luchian Martin, la doi ani de inchisoare. Toate pedepsele sunt cu suspendarea executarii pedepsei.loading...

Adauga un comentariu