Local

Condamnarea definitivă la închisoare a lui Gheorghe Nichita confirmă prăbușirea definitivă a PSD la Iași! Urmează baronul Maricel Popa, ultimul angajator al lui Nichita (P)

Publicat: 05 aug. 2020
Condamnarea definitivă la închisoare a lui Gheorghe Nichita confirmă prăbușirea definitivă a PSD la Iași!

Condamnarea definitivă la închisoare a lui Gheorghe Nichita confirmă prăbușirea definitivă a PSD la Iași

Urmează baronul Maricel Popa, ultimul angajator al lui Nichita și cel pe care acesta l-a consiliat până în ultima clipă?

Cea mai mare catastrofă politică și administrativă din istoria Iașului, fostul baron PSD-ist Gheorghe Nichita, își primește finalmente pedeapsa. A stat 14 ani primar, timp în care a compromis toate marile proiecte, a creat rețele mafiotizate, a deschis drumul către oligarhizarea orașului. A stigmatizat orașul și l-a izolat la nivel național. A ratat toate competițiile posibile în raport cu alte mari municipii.

Gheorghe Nichita, liderul de un deceniu și jumătate al PSD la Iași, rămâne ipostaza definitivă a corupției acestui partid la Iași și a eșecului administrativ, a subordonării administrației și politicului intereselor clientelare.

Prin această condamnare, Nichita îngroapă practic definitiv PSD la Iași. Tot ce a creat acolo, a murit acum. Pentru că niciodată PSD nu s-a dezis de fapt de Gheorghe Nichita.

Toți foștii colegi ai săi care sunt acum în PSD primesc răsplata. Nimic nu s-a schimbat de fapt la PSD Iași. Maricel Popa și Camelia Gavrilă, cei care se joacă astăzi de-a candidaturile (fără șanse) la Primărie și Consiliul Județean au fost mereu susținuți de acesta și transformați în purtători de mesaje sau de alte metehne.

Prin condamnarea la închisoare, Nichita trage un ultim cartuș către ultimul angajator, baronul Maricel Popa.

Gheorghe Nichita a lucrat până în ultimul moment la Consiliul Județean Iași sub postura de consilier personal al lui Maricel Popa. Legăturile dintre acestea confirmă obscuritatea relației dintre ei, datoriile și probabil multe alte aspecte care se vor elucida în următoarele săptămâni sau luni.

Maricel Popa, în profund dispreț față de comunitatea ieșeană și de societate declara la momentul angajării lui Nichita, în aprilie 2017, că cel care stătuse în arest preventiv și se afla inculpat în mai multe dosare penale pentru luare de mită se va ocupa ”cu dezvoltarea proiectelor importante ale județului”. Nichita a preluat din dispoziția lui Maricel Popa proiectul SMID, cu întreaga suspiciune din jurul său, ducând la iminenta compromitere a acestuia.

”Nu avem atât de mulţi oameni în Iaşi care să se priceapă. Are experienţă bogată în administraţie şi trebuie să o folosim. Avem proiecte mari şi el poate merge la Bucureşti. Nu am om la CJ să-l trimit la ministere pentru un aviz” declara baronul Maricel Popa atunci, în aprilie 2017.

La rândul său anchetat în mai multe dosare, Maricel Popa a continuat astfel ignorarea justiției și a oricărei atitudini de respect față de administrație.

Odată cu condamnarea lui Nichita, Maricel Popa își trăiește în agonie ultimele luni la Consiliul Județean și/sau în libertate.

Comentarii
  • Chirica, crezi ca esti la adapost? Colegii mei din tara spun ca nu prea. Deja se strange latul, doar ca nu esti lasat sa afli lucrul asta. Vor sa te ia fix pe nepregatite, sa vezi cum e sa te lucreze cineva, cum l-ai lucrat tu pe Gigi.

  • Oricum CHIRICA nu va mai fi primar, nu mai prinde liber pana la alegeri si ALEXE drujbarul deja are multe la activ inainte de a depune candidatura cu taierile nelegale, combinatiile cu Zamosteanu si Chirica, si l-ar aduce consilier personal pe puscariasul Adomnitei, nu avem nevoie de alti puscariasi, incompetenti , hoti, incapabili la Primaria Iasi si CJ Iasi

  • Doamne Fereşte!!!
    Ce moacă de handicapat are,cred că i se trage din şcoala generală cînd era ciuca bătăilor
    toată lumea îl bătea

  • dupa capul ziaristilor obiectivi si independenti urmeaza acest Popa.
    Numai el oare? Eu cred ca mai sunt si altii la rand. Om trai s-om vide’.

Adauga un comentariu