Eveniment-Social

Condamnat pentru ca a amanetat apartamentul

Publicat: 27 mai 2008
1

• Magistratii de la Judecatoria Iasi au decis condamnarea lui Mircea Cojocariu la un an de inchisoare cu suspendare pentru ca a amanetat apartamentul cumparat impreuna cu sotia care era plecata la munca in Italia

Ieri, magistratii de la Judecatoria Iasi au decis condamnarea lui Mircea Cojocariu la un an de inchisoare cu suspendare pentru ca a amanetat apartamentul cumparat impreuna cu sotia care era plecata la munca in Italia. Totul a pornit de la o reclamatie facuta la politie de sotie prin care se arata ca in perioada in care a fost plecata in Italia la munca, sotul sau ramas acasa sa aiba grija de gospodarie a facut un imprumut si a pierdut apartamentul. Astfel, Mircea Cojocariu a fost trimis in judecata pentru comiterea infractiunilor de fals privind identitatea, uz de fals si inselaciune.

Sesizarea a fost facuta pe data de 24 ianuarie 2005, de catre sotia care se intorsese de putin timp din Italia. Lacramioara Cojocariu a venit la oamenii legii si a spus ca sotul sau a imprumutat bani de la o anumita persoana si ca a garantat cu apartamentul. Nu a mai restituit banii si in acest context a pierdut apartamentul. Lacramioara si Mircea Cojocariu s-au casatorit in anul 1988. Pentru ca greutatile financiare apasau pe umerii familiei, in aprilie 2002, femeia a plecat la munca in Italia. Aceasta s-a intors in aprilie 2004, ocazie cu care a aflat ca apartamentul a fost luat de un camatar. Trebuie mentionat ca dupa plecarea sotiei in strainatate, sotul si-a spus ca ar fi cazul sa se apuce de afaceri si a imprumutat 14.800 Euro de la Mircea Cristi Sacara. In acel contract de imprumut, Cojocariu a garantat cu apartamentul. Pentru ca nu putea sa faca un asemenea contract daca nu avea si o procura notariala de la sotia sa, Cojocariu a falsificat actele si s-a prezentat la notar cu o femeie care nu era in fapt sotia sa. Au fost incheiate actele pe baza buletinului sotiei, ramas acasa dupa plecarea acesteia in Italia. Cunostea faptul ca sotia sa nu ar fi de acord sa incheie un astfel de contract si atunci a falsificat actele. A infiintat o firma, SC Black Imput SRL, si a deschis un restaurant in oras. „Intrucat firma nu aducea profit, imprumutul nu a fost returnat, astfel ca in anul 2004 invinuitul a fost executat silit si a pierdut apartamentul”, au precizat procurorii in rechizitoriu. Prejudiciul creat sotiei prin pierderea apartamentului a fost de aproximativ 160 mii lei.

Adauga un comentariu