Local

Condamnat pentru ca a incercat sa ucida un sofer in Cantemir

Publicat: 15 mai 2015
1

Ieri, judecatorii de la Tribunalul Iasi au decis condamnarea lui Alexandru Marian Manolache, de 19 ani, la executarea unei pedepse de patru ani si cinci luni de inchisoare pentru tentativa de omor. Pe data de 20 noiembrie 2014, Alexandru Manolache a comis mai multe agresiuni intr-un mod de-a dreptul ciudat. Par actiunile unui om fara discernamant. A incercat sa ucida doua persoane pe care le-a intalnit fara sa aiba nicio legatura cu acestea. In ziua respectiva a petrecut cu fratele sau care tocmai venise din strainatate. Dupa ce s-a imbatat bine, a plecat prin oras.

„Despartindu-se de fratele sau, inculpatul a mers în zona Podu Ros unde s-a oprit la un chiosc pentru a cumpara o cartela telefonica. În momentul în care vânzatoarea s-a înclinat spre raft pentru a lua o cartela, inculpatul s-a ridicat peste marginea tejghelei si a lovit-o cu un cutit în bratul drept, dupa care a fugit. Victima, Baciu Aurelia, a suferit leziuni pentru vindecarea carora a necesitat 8-9 zile de îngrijiri medicale”, au precizat procurorii. Ulterior, l-a oprit pe conducatorul unui autoturism care mergea normal pe strada si a incercat sa-l ucida.

„In continuare, inculpatul a mers pe Aleea Decebal unde a oprit în trafic pe Lazar Vladimir, care conducea un autoturism Seat. S-a apropiat de portiera din stânga fata si i-a cerut prin semne persoanei vatamate sa coboare geamul portierei. Când persoana vatamata s-a conformat, cu o miscare rapida, inculpatul a lovit puternic cu acelasi cutit, vizând gâtul conducatorului auto. Acesta s-a aplecat spre dreapta astfel ca lama cutitului a strapuns tetiera”, au declarat anchetatorii. Dupa ce a trecut de momentul sperieturii, conducatorul autoturismului Seat a plecat in urmarirea agresorului. „În timpul acestei urmariri, inculpatul a reusit sa se apropie de masina, lovind de mai multe ori cu lama cutitului în caroserie si geamuri, deteriorând suprafata acestora”, au completat oamenii legii.

Adauga un comentariu