Actualitate

Condensul de pe geamurile termopan. Cum scapi de el

Publicat: 18 oct. 2019

Condensul de pe geamurile termopan. În sezonul rece, apariţia condensului pe geamurile termopan ne da tuturor bătăi de cap.

Cauza formării condensului pe geamurile termopan este de fiecare dată aceeași. Temperatura scăzută a geamului și umiditatea excesivă din încăpere. Condensul se formează pe geamuri în diferite moduri: uneori se formează doar pe suprafața interioară a geamului. În alte situații se formează pe suprafața sticlei din interiorul geamului, iar în alte cazuri atât în interiorul geamului cât și în încăpere. Diferența este că, în primul și în al doilea caz aceasta este doar o problemă de ventilație. În al doilea caz mai este o problemă: montajul geamului, sau mai precis etanșeitatea. Sticla din mijlocul geamului nu ar trebui, în nici un caz, să formeze condens. Acest fenomen indică o defecțiune de etanșare a sticlei.

Condensul de pe geamurile termopan

Condensul este de fapt apa rezultată în urma evaporării vaporilor de apă în încăpere. Vaporii apar în urma activităților din casă: respiratul, gătitul, spălatul etc.

Care sunt factorii principali care cauzează condens:

– Conținutul de vapori de apă din aer;

– Temperatura din interiorul încăperii;

– Temperatura exterioară.

Condensul de pe geamurile termopan. Temperatura se poate menține cu ajutorul geamurilor de termopan, care sunt, însă, învinse de condens.

De aceea am decis să vă propunem în continuare o metodă ieftină, dar foarte eficientă. Iată cum scăpați de această problemă: folia PET cu grosimea de 0,5 mm.

Ce aveţi de făcut

Acoperiți rama ferestrei termopan cu bandă adezivă dublă și lipiți folia deasupra. Scoateți apoi stratul protector și folia va deveni transparentă.

Dar luați aminte! Cea mai bună soluție pentru a scăpa de umiditatea ridicată este un sistem de ventilație corespunzător în încăpere.loading...

Adauga un comentariu