Stiri si curiozitati

Condimente indiene. De ce sunt acestea atât de căutate astăzi

Publicat: 23 iun. 2022
mai multe boluri cu condimente indiene pe o masa
Dintre medicamentele condimente, turmericul este un lider recunoscut

Nu este nevoie să vorbim despre cât de populare și pentru ce se folosesc condimente indiene.  Acestea s-au instalat atât de mult și ferm în bucătăriile noastre. „Mâncarea fără condimente nu este deloc mâncare”, spun indienii înșiși și nimeni nu-i va contrazice.

Magazinele indiene, tarabele și departamentele specializate din supermarketuri, magazine online vând extrem de bine aceste condimente. Oferta de condimente importate din India crește în fiecare zi, dar uneori nu poate satisface cererea. Și acest lucru este de înțeles. Condimentele indiene nu numai că adaugă poftă alimentelor obișnuite, ci acționează și ca vindecători naturali. Patria majorității plantelor din care se produc condimentele este platoul Deccan și versanții sudici ai Himalayiei. Originea pur indiană din Ceylon este a condimentelor precum scorțișoară, busuioc, cardamom, chimen negru, frunze de dafin indian, piper negru, frunze de curry, turmeric, ghimbir și piper lung.

mai multe boluri cu condimente indiene pe o masa
Boabele de coriandru în bucătăria popoarelor din India sunt folosite aproape peste tot

Condimente indiene. Cum are loc cultivarea acestora

Cultivarea condimentelor în India de astăzi este aceeași ca în cele mai vechi timpuri. Plantele sunt semănate în zone, uneori în locuri greu accesibile pentru utilaje. Ele cresc ca un mic ecosistem, aproape independent, la fel ca în sălbăticie. Se recoltează recolta, care se va transforma apoi în condimente indiene excelente, manual. Femeile care recoltează se îmbracă în sari tradiționali.

Condimentele sunt întotdeauna prezente în mâncărurile indiene. Atât în mâncărurile dulci, cât și sărate și picante. Rețetele tradiționale fără condimente pur și simplu nu există. Datorită lor, mâncarea devine incredibil de gustoasă, parfumată și, desigur, frumoasă. Și, de asemenea, foarte benefică.

Conform Ayurveda, filozofia indiană a vindecării, tot ceea ce ne înconjoară, întregul Univers manifestat este împărțit în trei părți. Sattva care reprezintă bunătatea, Rajas fiind pasiunea și tamas este ignoranța. Inclusiv ceea ce mâncăm. Produsele pe bază de plante pe care le consumăm zilnic, potrivit vindecătorilor indieni, sunt, de asemenea, împărțite în trei tipuri.

mai multi saci cu condimente indiene cu o lingura in ele
Rădăcina de ghimbir măcinată are o gamă largă de utilizări

Cele trei grupe de condimente. După ce criterii sunt împărțite acestea

Prima grupă este tamasic. Acestea includ părți ale plantelor care au crescut sub pământ și au atins pământul prin rădăcini, tulpini și frunze. Mâncarea de la acestea este potrivită pentru lucrătorii angajații în muncă fizică grea.

A două grupă se numește Rajasic. Acestea sunt frunze, ramuri și tulpini. Mâncărurile din ele sunt cel mai bine consumate de persoanele cu activitate moderată.

Iar ultima grupă este Sattvic. Această specie include numai semințe. O astfel de mâncare este utilă pentru a duce un stil de viață contemplativ și măsurat. Toți cei care doresc să întărească Sattva aleg condimente indiene speciale. Din această grupă fac parte ghimbirul, turmericul, șofranul, cardamomul, scorțișoara, coriandru și fenicul.

Vrei să-ți diversifici dieta, să subliniezi meritele ingredientelor și să adaugi note noi mâncărurilor tale obișnuite? Doar pentru tine, am adunat un must have pentru un gurmand exigent. Aceste 8 condimente din India nu sunt doar un semn al unui guru al bucătăriei. Specialiștii indieni în Ayurveda le folosesc în vindecare în ultimele câteva mii de ani. Așadar, nu poți doar să iei o cină delicioasă și să surprinzi oaspeți, dar și să ai grijă și de sănătatea ta.

mai multe boluri cu condimente indiene pe o masa
Condimentele sunt întotdeauna prezente în mâncărurile indiene

Cele mai populare medicamente condimente recunoscute drept lider pe piață

Dintre medicamentele condimente, turmericul este un lider recunoscut. Acest condiment este considerat un antibiotic natural. Tratează artrita și disfuncțiile tractului gastrointestinal, dureri de stomac, arsuri la stomac, indigestie. Experții indieni în Ayurveda îl folosesc pentru inflamarea pielii și vindecarea rănilor. Dar, în primul rând, turmericul este un condiment indian popular care conferă preparatului o minunată culoare aurie și un gust rafinat. Un amestec de ulei și acest condiment este folosit în masajul indian.

Rădăcina de ghimbir măcinată are o gamă largă de utilizări. În primul rând, sunt apreciate calitățile sale gustative. În bucătăria indiană, condimentele sunt adăugate cu putere și principal la supe și preparate din carne și varză, produse din aluat și băuturi. Ginger a primit o altă recunoaștere de la vindecători. La urma urmei, este, de fapt, un remediu pentru multe boli. Condimentul stabilizează activitatea stomacului și a intestinelor, scade nivelul de colesterol și are un efect pozitiv asupra funcționării rinichilor și a glandei tiroide. Rădăcina de ghimbir este folosită atât proaspătă, cât și uscată.

Boabele de coriandru în bucătăria popoarelor din India sunt folosite aproape peste tot. Sunt apreciate pentru gustul lor mixt, de lămâie și piper. Folosit de bucătari indieni în supe, mâncăruri de fasole, mâncăruri din pește și carne, salate și curry. Condimentul este renumit pentru proprietățile sale care echilibrează corpul și mintea. Coriandrul este un excelent agent coleretic, crește pofta de mâncare și ameliorează suferința persoanelor alergice.

mai multe boluri cu condimente indiene
Cultivarea condimentelor în India de astăzi este aceeași ca în cele mai vechi timpuri

Semințele de chimion și mugurul uscat. Pentru ce sunt folosite acestea

Semințele de chimion amar „știu cum” să sporească gustul alimentelor, motiv pentru care se adaugă în cantități mici. Chimenul este al doilea cel mai popular condiment indian din lume. Primul este piperul negru. Experții ayurvedici cred că chimenul te poate scăpa de toxinele digestive din organism. Bolile tractului gastrointestinal și ale ficatului se retrag odată cu includerea corectă a acestui condiment în dietă.

Un mic mugur uscat in compania unui alt tip de condimente indiene, adică piperul negru dă aromă și gust picant mâncărurilor din orice fel de carne. Cuișoarele sunt bune și în dulciuri și băuturi. Acest condiment indian este un antiseptic natural, ameliorează greața de la rău de mișcare, stimulează apetitul și este eficient pentru răceli. Condimentul întrerupe perfect mirosurile și are un gust ascuțit, așa că este necesar să se folosească doar în doze mici.
Adauga un comentariu