News Flash:

Conditii de angajare in Grecia

4 Ianuarie 2010
1031 Vizualizari | 0 Comentarii
Iesenii care vor sa lucreze in Grecia trebuie sa cunoasca limba elena
• Recrutorul se asteapta ca solicitantul sa cunoasca limba, sa isi fi rezolvat problemele locative si familiale si sa ajunga la timp • Contractele standard includ termeni privind durata, salarizarea generala si plata concediilor • Cele mai des intalnite beneficii suplimentare sunt al treisprezecelea salariu, asigurarea medicala aditionala, autoturismul de serviciu si comisionul

Procedura normala consta in trimiterea unui CV, contactarea angajatorului prin telefon, e-mail sau in persoana. Apoi asteptati interviul, va intalniti cu angajatorul, va angajati sau va incercati sansele in alta parte. Perioada cuprinsa intre momentul publicarii anuntului si ziua inceperii activitatii poate fi de pana la o luna. Procedura de solicitare electronica presupune trimiterea unui e-mail catre departamentul pentru resurse umane sau catre departamentul relevant din cadrul companiei. CV-ul trebuie sa fie insotit de o scrisoare de motivatie semnata de solicitant, care prezinta motivele depunerii candidaturii. In timpul conversatiei telefonice trebuie sa fiti politicos, sa aratati interes, sa ascultati cu atentie si sa fiti sincer.

Pregatirea interviului

Recrutorul se asteapta ca solicitantul sa cunoasca limba, sa isi fi rezolvat problemele locative si familiale si sa ajunga la timp. Solicitantul trebuie sa aiba la dispozitie toate documentele necesare (diplome, certificate, scrisori privind experienta) autentificate. Dati dovada de profesionalism si demnitate. In timpul unui interviu de angajare, recrutorul doreste sa afle care sunt competentele solicitantului si posibilele conditii de angajare. Interviul este condus de seful de departament sau de directorul pentru resurse umane. La aceste intalniri, care in mod normal sunt organizate de doua ori si dureaza aproximativ o ora, participa in medie una, doua persoane. Pot fi oferite bauturi. In timpul primei intalniri puteti adresa intrebari despre profilul postului, al companiei sau organizarea schimburilor. In general, atmosfera in timpul interviurilor sau testelor este relaxata, amicala si exploratorie. Un exemplar al diplomei nu este intotdeauna necesar. Poate fi prezentat in a doua etapa a procedurii. De obicei nu sunt necesare scrisori de recomandare. Certificatul de cazier judiciar poate fi solicitat in cazul locurilor de munca din domeniul securitatii si al celor de la nivel inalt. Trebuie sa raspundeti la toate intrebarile, dar convingerile politice si viata personala sunt considerate aspecte strict private. In mod normal, rezultatul interviului este comunicat de angajator.

Negocierea salariului
Contractele standard includ termeni privind durata, salarizarea generala si plata concediilor. Salariul si bonificatiile anuale pot fi negociate separat. Cele mai des intalnite beneficii suplimentare sunt al treisprezecelea salariu, asigurarea medicala aditionala, autoturismul de serviciu si comisionul. Acestea sunt negociate de catre personalul pentru resurse umane sau seful de departament. Este posibil sa fie solicitata o perioada de proba platita de 3 luni. Daca refuzati, este posibil ca postul sa fie refuzat. In mod obisnuit, aceste proceduri dureaza aproximativ o luna.

Ce trebuie sa stiti?
Asigurati-va ca stiti denumirea si adresa companiei si numele intervievatorului atunci cand stabiliti data interviului. Solicitantul trebuie sa fie punctual. Nu va asteptati la aceeasi punctualitate din partea angajatorului. Confirmati participarea la interviu. In cazul in care nu puteti participa si daca aveti un motiv intemeiat, solicitati un nou interviu cu 2-3 zile in avans. In Grecia, interviurile au loc la sediul angajatorului. Imbracati-va sobru. Bijuteriile nu sunt necesare. Solicitantul trebuie sa aiba un rol activ in cadrul interviului si sa asculte cu atentie intrebarile angajatorului. Nu fiti agresiv si evitati grimasele. Materialul a fost pus la dispozitie de catre Centrul Europe Direct Iasi, fiind sintetizat dupa manualul "Va vom contacta...", editat de Comisia Europeana, Directia Generala Ocuparea Fortei de Munca, Afaceri Sociale si Egalitatea de Sanse, Unitatea D3.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

resurse umane pregatirea interviului negocierea salariului grecia
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1261 (s) | 22 queries | Mysql time :0.019443 (s)