News Flash:

Conditii de finantare a IMM-urilor pentru cresterea competivitatii

6 Februarie 2008
772 Vizualizari | 0 Comentarii
• Pot beneficia de fondurile alocate pentru acest program atat intreprinderile existente cu potential de crestere, in special cele din industria prelucratoare care doresc sa isi modernizeze capacitatile de productie prin introducerea de noi tehnologii, cat si noile intreprinderi care au nevoie de asistenta calificata si integrata in cadrul unor infrastructuri de afaceri corespunzatoare

Pentru a primi finantari nerambursabile prin Programului Operational Sectorial - Cresterea Competitivitatii Economice 2007-2013, micii intreprinzatori trebuie sa astepte aparitia Ghidului solicitantului, in format definitiv. Posibilii beneficiari pot solicita finantari pentru elaborarea si implementarea proiectului prin programul "Sprijin pentru consultanta acordat intreprinderilor mici si mijlocii". Programul Operational Sectorial are alocate, pentru perioada 2007-2013, 65 milioane Euro, din care 53,77 milioane Euro reprezinta fonduri europene nerambursabile asigurate prin Fondul European de Dezvoltare Regionala (FEDR) si 11,23 milioane Euro de la bugetul national. Pentru a beneficia de finantare nerambursabila, conform prevederilor Ghidului provizoriu, solicitantul va da o declaratie pe propria raspundere privind ajutoarele de minimis primite in acel an fiscal si alte ajutoare primite in ultimii doi ani fiscali.

"In cazul in care, din declaratia solicitantului, reiese ca valoarea totala a ajutoarelor acordate acestuia pe o perioada de trei ani consecutivi, cumulata cu valoarea alocarii financiare pe care o solicita, depaseste pragul de 200.000 Euro, solicitantul nu poate beneficia de sprijin financiar nerambursabil", a declarat Iulian Anton, consultant financiar. Pot beneficia de fondurile alocate pentru acest program atat intreprinderile existente cu potential de crestere, in special cele din industria prelucratoare care doresc sa isi modernizeze capacitatile de productie prin introducerea de noi tehnologii, cat si noile intreprinderi care au nevoie de asistenta calificata si integrata in cadrul unor infrastructuri de afaceri corespunzatoare. Cererile de finantare se pot depune la sediul Oficiului Teritorial pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperatie din Iasi. Valoarea maxima a finantarii nerambursabile care poate fi solicitata nu poate depasi 10.000 Euro. In cazul proiectelor cu o valoare mai mare de 10.000 Euro, solicitantul trebuie sa acopere valoarea cheltuielilor eligibile care depasesc ajutorul de stat si valoarea cheltuielilor neeligibile si a altor cheltuieli suplimentare.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

declaratia solicitantului
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1437 (s) | 22 queries | Mysql time :0.016531 (s)