Actualitate

Condiţii mizere la Spitalul Dorohoi. Medic: „Nu negăm imaginile” – FOTO

Publicat: 22 sept. 2022
Condiţii mizere la Spitalul Dorohoi
La Spitalul Municipal Dorohoi poţi găsi doar gândaci şi mizerie

O femeie care era internata cu copilul său a publicat o serie de imagini care ilustrează ce condiţii mizere sunt la Spitalul Municipal Dorohoi.

În fotografii se pot observa cum merg gândacii pe jos, pereţii sunt socorjiti şi salonul este insalubru.

Condiţii mizere la Spitalul Dorohoi, prezentate de o mamă internată cu copilul său

La Spitalul Municipal Dorohoi poţi găsi doar gândaci şi mizerie. O mămică internată cu copilul a publicat pe internet imagini de necrezut.

Femeia, din comună Cordăreni, judeţul Botoşani afirma că imaginile postate de ea pe o reţea de socializare sunt din salonul în care a fost internată în Spitalul Municipal Dorohoi, potrivit monitorulbt.ro.

Se vede clar cum în salonul în care femeia stă cu copilul sunt gândaci, pereții sunt scorojiți, dar şi salonul pare insalubru.

„Priviți Spitalul Dorohoi, ce frumos are tot felul de gândaci pe aici în spital, mizerie cât de mult se poate, condiții nu sunt, apă caldă nici nu se pune vorba”, spune femeia în postare.

Mai mult decât atât, aceasta s-a arătat extrem de nemulțumită de modul în care toate cadrele medicale s-au purtat cu ea şi copilul ei.

„Tu le zici de copil că are febră 39,5 și ea zice nu vezi că am treabă, așteaptă, am treabă. Am așteptat cu copilul arzând la ea doar să mă bage în seamă și, surpriză, niște algin pentru o febră aşa mare”, mai spune botoșăneanca.

Ce reacţia a avut conducerea Spitalului Dorohoi

Reprezentanţii Spitalului Municipal Dorohoi nu neagă deficienţele expuse de pacientă, însă transmis că situaţia din prezent este cauzată de clădirea extrem de veche şi nerenovata de zeci de an.

„Noi nu putem nega acele fotografii şi nici nu putem fi ipocriţi să prezentăm tot felul de scuze. Din nefericire, situaţia este de aşa natură în prezent. Pavilionul este dat în funcţiune din anul 1985. Are 37 de ani. S-au făcut reparaţii de-a lungul anilor, dar tâmplăria este veche şi apar şi gândaci. Noi am făcut dezinsecţie şi vineri şi luni. Facem de câte ori este necesar, dar din păcate la ora actuală nu putem face mai mult. Toată clădirea este prinsă într-un proiect de reabilitare totală, iar în toamna lui 2023 vom avea clădirea renovată. Până la acel moment ne descurcăm cum putem. Să închidem secţia de pediatrie nu avem cum. Ar însemna să trimitem totul la Botoşani, într-o perioadă cu adresabilitate crescută. Facem eforturi şi facem tot posibilul să tratăm pacienţii cât mai bine”, a menţionat medicul Valerian Andrieş, managerul Spitalului Municipal Dorohoi.

De asemenea, managerul spitalului a transmis detalii şi despre situaţia copilului.

„Acesta a fost tratat cum trebuie şi cu tot ce trebuie. Drept dovadă, a şi fost externat, cu starea ameliorată. Atunci era un caz foarte grav în secţie şi atenţia personalului era îndreptată spre acel copil. Iar copilul doamnei nu avea în niciun caz febra atât de mare cum a afirmat dânsa. Avem însă o anchetă internă şi vom lămuri toate aspectele menționate”, a ţinut să mai adauge managerul unităţii, Valerian Andrieş.

Condițiile mizere de la Spitalul Dorohoi se găsesc și la Institutul de Psihiatrie „Socola” din Iași, unde pacienții sunt nevoiți să-și împartă patul cu ploșnițele de așternut! De asemenea, o situație similară a fost ilustrată și la Spitalul Județean Reșița.
Adauga un comentariu