News Flash:

Conditii pentru accesarea fondurilor structurale

8 August 2007
1459 Vizualizari | 0 Comentarii
• Aparitia Ghidului Solicitantului pentru infrastructura de transporturi regionale permite posibililor beneficiari conceperea studiilor de fezabilitate si dezvoltarea proiectului in sine
Cei ce doresc sa acceseze fonduri structurale prin intermediul Axei prioritare 2, "Imbunatatirea infrastructurii de transporturi regionale si locale", din cadrul Programului Operational Regional 2007-2013, pot incepe elaborarea studiului de fezabilitate. Prin intermediul acestei axe, vor fi finantate proiectele destinate imbunatatirii infrastructurii de transporturi regionale in valoare totala de peste 143 milioane Euro. Ghidul Solicitantului este destinat familiarizarii potentialilor solicitanti cu privire la conditiile de accesare a finantarii, precum si imbunatatirii si clarificarii prevederilor pe care le contine. "Aceasta varianta a Ghidului a fost lansata pentru a oferi eventualilor beneficiari posibilitatea de orientare si initiere a studiilor de fezabilitate. Diferentele intre acesta si cel final va fi una de mici proportii, pentru ca in acest moment se lucreaza la micile detalii", a declarat Anuta Iuga, purtatorul de cuvant al Ministerului Dezvoltarii, Lucrarilor Publice si Locuintelor. Beneficiarii Solicitantul este eligibil numai in cazul in care nu este in stare de insolventa, si-a indeplinit indatoririle de plata a taxelor si impozitelor si nu a incalcat prevederile legale privind achizitiile publice sau obligatiile asumate intr-un contract de finantare din fonduri publice. De asemenea, acesta trebuie sa fie proprietarul terenului pe care se fac investitiile si dovedeste capacitatea financiara de a gestiona investitia. Pe langa cererea de finantare si declaratia de angajament, vor fi atasate hotararile Consiliului Local si Judetean de aprobare a proiectului si a cheltuielilor legate de proiect. Solicitantii finantarilor pentru Axa prioritara 2 pot fi autoritati ale administratiei publice sau asociatii de dezvoltare inter-comunitare. Axa urmareste reabilitarea si modernizarea retelei de drumuri judetene, a strazilor urbane, precum si constructia sau reabilitarea soselelor de centura cu statut de drum judetean, conectarea drumurilor judetene la reteaua europeana, cu implicatii asupra atragerii in circuitul economic a unor zone cu o dezvoltare structurala deficitara. De asemenea, mai urmareste devierea retelei de apa, electricitate, canal, montarea parapetelor, pistelor de biciclete, iluminat stradal sau reabilitarea unor sosele si poduri. Valoarea minima a unui proiect este de un milion Euro, iar cea maxima de 40 milioane Euro, valoarea totala fiind reprezentata de cheltuielile eligibile si neeligibile. Criteriile de evaluare tehnica si financiara a proiectelor sunt in functie de masura in care proiectul contribuie la atingerea obiectivelor Programelor Operationale Structurale, corelatia cu planul national de dezvoltare si maturitatea impreuna cu calitatea acestuia.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

beneficiarii
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1430 (s) | 24 queries | Mysql time :0.017658 (s)