Eveniment-Social

Conducea beat și liniștit până când a dat nas în nas cu polițiștii. A vrut să scape trăgând brusc de volan, dar norocul nu a fost cu el

Publicat: 13 ian. 2021
Polițiștii din Iași în uniformă în timpul unor controale în trafic
Polițiștii din Iași pe stradă

Un șofer care conducea beat a dat nas în nas cu polițiștii cănd se aștepta mai puțin. A încercat să scape trăgând brusc de volan, însă norocul nu a fost de partea lui. A fost testat cu aparatul alcooltest, iar polițiștii au deschis pe numele său un dosar penal. Pentru următoarea perioadă va fi pieton

Un șofer a dat nas în nas cu polițiștii după ce s-a urcat beat la volan. A încercat să scape, însă nu a reușit. Polițiștii Secției nr. 3 Poliție Rurală Popricani, fiind în serviciu cu autospeciala de poliție, conduceau un tânăr, de 26 ani, din mun. Iași la o unitate medicală pentru recoltare de probe biologice, după ce anterior l-au prins conducând un auto emanând halenă alcoolică și fără a deține permis de conducere. La un moment dat, polițiștii au observat un auto, care brusc a părăsit partea carosabilă. Au oprit autospeciala și au identificat conducătorul auto, în persoana unui bărbat, de 52 ani, din comuna Țigănași care, de asemenea, emana halenă alcoolică, rezultatul în urma testării sale alcoolscopice fiind de 1,33 mg/l alcool pur în aerul expirat. Astfel, ambii conducători auto au fost conduși la o unitate medicală pentru recoltare probe biologice.

Tânărul de 26 ani a refuzat să-i fie prelevate probe biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei, pe numele său fiind întocmit dosar penal pentru refuzul sau sustragerea de la recoltare de probe biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere. Pe numele bărbatului de 52 de ani s-a întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunii de conducere unui auto sub influența alcoolului sau a altor substanțe. În baza probatoriului administrat în cauză, pe 11 ianuarie, tânărul cercetat pentru refuzul sau sustragerea de la prelevarea de mostre biologice și conducerea unui vehicul fără permis de conducere și bărbatul cercetat pentru conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe au fost reținuți de polițiști, pentru 24 de ore, fiind introduși în Arestul I.P.J. Iași.

A furat un microbuz și a plecat cu el la plimbare

Un tânăr și-a riscat libertatea furând un microbuz, asta după ce a băut zdravăn înainte. Polițiștii din cadrul Secției nr. 4 Poliție Iași au oprit pentru control, pe raza municipiului Iași, un microbuz condus de un tânăr de 28 de ani, din comuna Scânteia. Din primele cercetări efectuate, s-a constatat faptul că anterior, profitând de faptul că microbuzul era neasigurat și avea cheia în interior, l-ar fi sustras, deplasându-se cu acesta pe raza municipiului Iași. Întrucât emana halenă alcoolică, tânărul a fost testat cu aparatul alcooltest, rezultând o valoare de 0,76 mg/l alcool pur în aerul expirat, fapt pentru care a fost condus la o unitate medicală, unde i-au fost prelevate mostre biologice de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.

De asemenea, în urma verificărilor efectuate a rezultat că tânărul nu deține permis de conducere pentru nicio categorie de vehicule. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de furt în scop de folosință, conducerea unui vehicul fără permis de conducere și conducerea unui vehicul sub influența alcoolului sau a altor substanțe.

S-a ales cu dosar penal după ce a fost prins cu numere de înmatriculare false

Cu dosar penal s-a ales și un tânăr din Podu Iloaei. Polițiștii din cadrul Serviciului Rutier Iași au oprit pentru control, pe DE 583 în localitatea Podu Iloaiei, un autoturism care avea montate plăcuțe cu număr de înmatriculare din Germania, condus de un tânăr de 21 de ani. În urma verificărilor efectuate s-a constatat faptul că plăcuțele cu numărul de înmatriculare au fost sustrase din Germania, iar autoturismul condus de tânărul de 21 de ani a fost înmatriculat în Germania, ulterior fiind radiat din circulație. Tânărul a prezentat pentru control un permis de conducere eliberat de autoritățile din Italia.

În urma verificărilor efectuate de polițiști au rezultat suspiciuni privind autenticitatea documentului și s-a constatat faptul că tânărul nu deține permis de conducere. În cauză a fost întocmit dosar penal sub aspectul săvârșirii infracțiunilor de conducerea unui vehicul fără permis de conducere, fals în înscrisuri oficile, uz de fals, conducerea unui vehicul neînmatriculat și conducerea unui vehicul cu număr de înmatriculare fals. Cercetările continuă.

Adauga un comentariu