Local

Conducerea ALDE: Nu m-as fi gandit in anii tineretii, ca dupa cateva decenii, tinerii vor ajunge sa elogieze sistemele de informatii, de represiune 

Publicat: 22 mai 2019
1

Intr-un comunicat de presa, conducerea ALDE are un punct de vedere legat de problemele cu care se confrunta societatea romaneasca, de la prostele #rezist, pana la sloganele ajunse virale pe retelele de socializare. In comuncat se arata ca, cei din conducerea ALDE nu s-ar fi gandit ca dupa cateva decenii, tinerii vor ajunge sa elogieze sistemele de informatii, de represiune, procuratura si pe unii conducatori abuzivi din aceste sisteme.

''Niciodata nu m-as fi gandit in anii tineretii, ca dupa cateva decenii, tinerii, unii dintre ei, vor ajunge sa elogieze sistemele de informatii, de represiune, procuratura si pe unii conducatori abuzivi din aceste sisteme, acel gen de oameni de care noi, in tineretea noastra ne lepadam cu strasnicie. Pentru noi a fi anti-sistem, insemna sa protestezi impotriva abuzurilor, insemna sa intelegi suferinta celui de langa tine, caruia i s-a facut o nedreptate si sa-ti doresti o societate a solidaritatii si compasiunii. De aceea apelul meu catre toti tinerii din Romania este acesta – nu va vindeti tineretea, nu va vindeti iluziile. Tineretea este varsta netarmuritei sperante. Nu va ganditi ca a fi anti-sistem insemna sa elogiezi procuratura si serviciile secrete. Ganditi-va ca cel mai de pret lucru pe care-l aveti si care izvoraste din invatatura noastra crestina, fiind chiar radacina Europei Crestine, este compasiunea. In ultima vreme in Romania compasiunea este inlocuita de cinism si nu mai exista compasiune pentru suferinta celuilalt. Am ajuns in situatia tragica in care victimele abuzului ajung sa fie ignorate sau chiar dispretuite in timp ce calaii lor sint elogiati si medaliati. De aceea cred eu, ca e datoria noastra de parinti sa ne educam copiii, findca ei, netraind perioada comunista, sunt vulnerabili la naravurile totalitariste si trebuie sa se intoarca la adevaratul drum al tineretii. ALDE  cheama pe toti tinerii pe acest drum al SOLIDARITATII al  sperantei, care este as indrazni sa spun adevaratul drum al tineretii vesnice la care un om poate sa aspire.''  se arata in comunicatul conducerii ALDE Iasi.

Adauga un comentariu