News Flash:

Conducerea de la Siretul SA a fost demisa

17 August 2004
906 Vizualizari | 0 Comentarii
•Majorarea de capital cu suma de un milion si jumatate de dolari americani a fost aprobata in sedinta Adunarii Generale a Actionarilor (AGA) de la SC Siretul SA Pascani •Directorul Reta Sandu a fost schimbat din functie •Noul director al societatii comerciale este Maria Andrei •Principalii actionari de la societatea comerciala Siretul SA au decis schimbarea directorului in plin proces de majorare de capital •Fabrica pascaneana a facut parte din Programul Pilot de Privatizare •In cadrul sedintei de ieri a fost convocata o noua sedinta pentru data de 13 septembrie

La Adunarea Generala a Actionarilor (AGA) care a avut loc ieri la sediul firmei, decizia de majorare a capitalului social la firma pascaneana a fost aprobata. Astfel, capitalul social al societatii comerciale Siretul SA din Pascani a fost majorat cu peste 50 miliarde lei. Suma reprezinta echivalentul a aproximativ un milion si jumatate de dolari americani, dorindu-se majorarea actualului capital social, de aproape 100 miliarde lei, cu circa 40 la suta. In jurul Adunarii Generale a Actionarilor care a avut loc ieri planeaza o serie de suspiciuni referitoare la modul in care a fost luata decizia de schimbare din functie a directoarei Reta Sandu, precum si in ceea ce priveste refuzul actualei directoare, Maria Andrei de a comenta situatia sau de a oferi detalii in acest sens. Conform informatiilor detinute pana in prezent, majorarea capitalului social are ca scop atragerea de fonduri financiare in vederea modernizarii sectiei de productie perdele. Capitalul social este controlat in proportie de 99,6% de persoane fizice si juridice. Printre acestea se numara Dicu Alin Cristian - 6,8%, SVM Broker - 6,4%, Pinte Mircea Gheorghe - 5,2% si Radu Horatiu Taica - 5%. Conform datelor detinute in prezent de reporterii cotidianului ZIUA de Iasi, persoanele fizice enumerate au afaceri in Transilvania si influenta pe piata de capital din Moldova, unde speculatiile la bursa le-au adus profituri consistente.

Directorul inlocuit

Singura persoana care a putut fi contactata in cursul zilei de ieri este directorul tehnic al societatii, care nu a facut altceva decat sa confirme demiterea de ieri, fara a face insa nici un comentariu in acest sens. "Noul director este doamna Maria Andrei. Nu doresc sa comentez prea multe in acest sens", a afirmat ieri Tatiana Nechita. In cursul zilei de ieri, fosta directoare Reta Sandu nu a putut fi contactata, pentru a afla motivele demiterii. Nici noul director instalat in functie ieri nu a putut fi de gasit. Reporterii cotidianului ZIUA de Iasi au incercat sa o contacteze pe noua directoare la sediul firmei. Incercarile au fost sortite esecului, deoarece secretara a afirmat ca aceasta nu poate vorbi momentan. Dupa catva timp, contactata din nou, secretara de la Siretul a afirmat ca noua directoare tocmai a plecat, cu directorul tehnic al societatii comerciale.

Interese obscure

In anul 2003, Siretul SA a declarat o cifra de afaceri de 450,3 miliarde lei si un profit net de 17,4 miliarde lei. Bugetul de venituri si cheltuieli (BVC) pentru 2004 prevede realizarea unui profit net de 19,1 miliarde lei si a unor venituri totale de 524,3 miliarde lei. Asadar, interesele de la societatea pascaneana sunt acoperite de profitul destul de consistent realizat de Siretul SA. In primul trimestru al acestui an, unitatea pascaneana a realizat o productie de perdele in valoare de un milion Euro, profitul aferent acestei activitati ridicandu-se la 300 mii Euro. La operatiunea de majorare pot participa actionarii inregistrati pana la data de 30 august, care este data de referinta pentru cei care detin actiuni la Siretul SA. Titlurile de actiuni care nu vor fi inregistrate vor fi oferite in perioada 1-15 octombrie la un pret de 3.500 lei pe actiune, inclusiv prima de emisiune de 2.500 lei pe actiune. In acest mod, actiunile Siretul SA Pascani pot fi achizitionate in toamna, la un pret mult mai mic, datorita faptului ca majorarea de capital va duce implicit la scaderea valorii nominale a unei actiuni. Situatia este destul de confuza la societatea comerciala din Pascani. Din informatiile detinute de reporterii cotidianului ZIUA de Iasi, in cadrul societatii mentionate vor mai avea loc schimbari majore in ceea ce priveste noua structura actionariala, in urma majorarii de capital. In acest sens a fost convocata o noua sedinta AGA pentru data de 13 septembrie, la sediul societatii din Pascani.
Gelu JIREGHIE
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1241 (s) | 24 queries | Mysql time :0.015680 (s)