News Flash:

Conducerea RAGCL Pascani va fi pusa la plata

22 Octombrie 1999
651 Vizualizari | 0 Comentarii
•Pe linga achitarea unor sume rezultate din recalcularea chiriilor, regia va trebui sa execute si controlul financiar de gestiune pe 1998

In urma controlului efectuat de controlori financiari ai Camerei de Conturi Iasi la Regia Autonoma de Gospodarire Comunala si Locativa (RAGCL) Pascani in perioada 12 iulie - 13 august, conducerea regiei a contestat rezultatele acestui control. Ca urmare, specialistii Camerei de Conturi au reexaminat procesul verbal incheiat la acea data. Fata de deficientele consemnate in procesul verbal (prezentate anterior pe larg in paginile cotidianului nostru) s-au facut in prezent unele remedieri, ca obiect al deciziei nr.23, din 6 septembrie 1999, cu drept de intimpinare in cinci zile. Potrivit acestei din urma decizii, pentru contractele de inchiriere incheiate de RAGCL Pascani cu diversi beneficiari de spatii cu alta destinatie decit aceea de locuinta, tarifele de inchiriere nu au fost indexate lunar (desi in contracte era prevazut acest lucru) prin aplicarea ratei inflatiei comunicate de Comisia Nationala de Statistica. Din recalcularea acestor tarife de inchiriere a rezultat o diferenta de chirie de 9,3 milioane lei, la care se adauga penalitati de 3,1 milioane lei, raspunzatori pentru aceasta situatie fiind directorul Constantin Coocaru, contabilul sef Dumitru Ciornei si ing. Cristina Toma.
Controlul financiar de gestiune la nivelul regiei pe anul 1998 nu a fost organizat, si astfel au fost incalcate prevederile Normelor Ministerului de Finante nr.63.943/1991, de organizare si exercitare a controlului financiar propriu la ministere, alte organe centrale de stat, prefecturi si Primaria Municipului Bucuresti, precum si la regiile autonome, aprobate prin Hotarirea de Guvern nr.720/1991, raspunzatori pentru aceasta fiind directorul Coocaru si contabilul Remus Rusu. In urma acestor constatari s-a decis inregistrarea in contabilitate a chiriilor suplimentare calculate la control (aprox.12,5 milioane lei) precum si organizarea si exercitarea controlului financiar de gestiune, asa cum prevede cadrul legislativ. De executarea acestor masuri va raspunde directorul regiei, Constantin Cojocaru, rezultatele urmind a fi facute cunoscute conducerii Camerei de Conturi Iasi. In plus, conducerea regiei ar trebui sa aduca la cunostinta opinei publice modul in care a garantat creditul obtinut de la BERD. Potrivit unor surse neoficiale acesta s-a garantat cu locuintele administrate de RAGCL, aflate in prezent in folosinta unor familii din Pascani.
Mihai ANDREI
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1445 (s) | 22 queries | Mysql time :0.013191 (s)