National

Conducerea UDMR, ”consternata” de o decizie a procurorilor DNA

Publicat: 11 oct. 2016
1

Conducerea Uniunii Democrate Maghiare din Romania s-a declarat ”consternata” fata de decizia procurorilor anticoruptie si si-a manifestat increderea si sustinerea viceprimarul municipiului Cluj-Napoca Anna Horvath, dupa ce DNA a dispus urmarirea penala a acesteia pentru trafic de influenta.

”Uniunea Democrata Maghiara din Romania a aflat cu consternare faptul ca Directia Nationala Anticoruptie a deschis o actiune penala impotriva d-nei Horvath Anna, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca. Uniunea este solidara cu Anna Horvath si isi exprima increderea si sustinerea fata de viceprimarul Clujului, deoarece este vorba despre un politician care, timp de foarte multi ani, a activat in interesul comunitatii maghiare cu onestitate si respect pentru litera legii”, se arata intr-un comunicat de presa semnat de presedintele Uniunii, Kelemen Hunor.

UDMR a subliniat ca asteapta finalizarea cat mai curand a anchetei organelor de justitie si si-a manifestat ”increderea ferma” ca rezultatul cercetarii va demonstra nevinovatia colegei lor.

”Pana atunci, insa, consideram ca prezumtia de nevinovatie i se cuvine si viceprimarului municipiului Cluj-Napoca. Totodata, consideram ca, intr-un stat de drept, este de asteptat ca in mass-media sa nu fie promovate ipoteze care nu corespund realitatii. Astfel de practici incalca principiile democratiei”, potrivit comunicatului UDMR.

Procurorii DNA au anuntat, marti, ca s-a dispus luarea masurii controlului judiciar pentru 60 de zile fata de Anna Horvath, viceprimar al municipiului Cluj-Napoca, privind savarsirea infractiunii de trafic de influenta.
Adauga un comentariu