National

Conducerile federaţiilor sindicale ar putea fi schimbate, susţine premierul Florin Cîțu

Publicat: 26 feb. 2021
Florin Cîțu, premierul României se află la o ședință de Guvern
Florin Cîțu, premierul României

Premierul Florin Cîțu susţine că în cadrul federaţiilor sindicale sunt persoane, aflate la conducere, de peste 30 de ani. Acest lucru nu este pe placul şefului Guvernului. Cîțu îşi doreşte să schimbe aceste conduceri.

Într-una dintre declaraţiile făcute de acesta s-a arătat necesitatea schimbării acestor conduceri. Mai ales în contextul în care, la unele dintre acestea sunt aflate pe funcţii de conducere persoane cu o vechime de peste 30 de ani.

Florin Cîțu este deranjat de protestele făcute de mai multe federații sindicale

Din considerentul că Florin Cîțu este deranjat de protestele federaţiilor sindicale din România, conducerile acestora ar putea fi schimbate. Într-o declaraţie, premierul s-a arătat indignat de faptul că sunt proteste şi că oamenii sunt nemulţumiţi de mai multe decizii luate de Guvernul condus de domnia sa:

„În 2021 nu vor exista creșteri salariale fiindcă e criză economică. În sectorul privat există oameni, care ne plătesc salariile, care au trecut prin criză și au supraviețuit. Aș vrea să revenim asupra protestelor. Singurii oameni care au rămas în funcție de peste 30 de ani sunt în funcție. Trebuie să vedem cum se poate modifica. Banii lor se retrag automat din contribuții”, a declarat Florin Cîțu.

România sub semnul protestelor federaţiilor

În ultimele săptămâni, în România s-au organizat mai multe proteste. Mai multe federaţii sindicale şi-au strigat nemulţumirile asupra faptului că le-au fost tăiate voucherele de vacantă, ca în sistemele pe care le reprezintă nu s-au făcut investiţii în ultimii ani dar şi, cum e în cazul CFR-ului, nivelul salarial necorespunzător. La Iași, în timpul protestelor, reprezentanţii de la CFR dădeau exemplu faptului că este inadmisibil ca un angajat cu o vechime de peste 20 de ani în sistem să încaseze acelaşi salariu că a unui nou angajat.

Solicitările sunt diverse şi se referă în special la aplicarea legii statutului CFR-istului. Vrem condiţii mai bune de muncă, vrem o ierarhizarea a salariilor. Vă ofer doar un exemplu! Cum e posibil ca un angajat al CFR cu o vechime de peste 20 de ani să aibă același salariu cu un începător. Este de neconceput. În plus, tinerii din România, tinerii capabili, nu vin să lucreze la CFR pentru salarii de 2.000 maxim 2.200 de lei. Angajaţii din Iași au solicitat ani la rândul toate aceste modificări şi nu s-a întâmplat nimic. a declarat la acea dată, Sorin Ciocan, lider sindical.

În altă ordine de idei, la București au protestat şi sindicatele din Poliţie. Cotidianul BZI.RO scria, în urmă cu câteva zile despre faptul că aceştia nu sunt mulţumiţi de condiţiile de lucru dar şi de măsurile luate de Guvernul condus de Florin Cîțu.

Ca urmare a protestelor, mai mulţi poliţişti au fost amendaţi fix pentru delictele pe care aceştia le semnalează: Nerespectarea măsurilor de protecţie în pandemia de COVID-19.

Comentarii
  • Eu zic sa punem conducatori la federatiile sindicale pe Turcan si madam Lift,in subordinea inspectorului de fizica educata prost de Iohanis.Ar fi o unitate de idei, de ar fugi si Covidul.Astfel s-ar da drumul si la activitatea economica.

  • Timpitul asta și gașca de la putere vor sa conduca și sindicatele? Ca sa stim în ce tara nenorocita trăim! Da alegeri de ce mai facem, ca-s scumpe! Da mai bine îl protapim pe viata pe Klaus mediocrul, la Cotroceni, ca să fie liniște!

Adauga un comentariu