News Flash:

Conel va raspunde pentru lipsa apei calde

4 Octombrie 1999
649 Vizualizari | 0 Comentarii
•Taranistii vor solicita liberalilor in intrevedere pentru clarificarea relatiilor politice din CJ ca urmare a scandului iscat la DADJ

Intrunit in sedinta ordinara, duminica, 3 octombrie, Comitetul judetean al PNTCD Iasi a abordat citeva probleme de interes public: solutionarea crizei apei calde in municipiul Iasi; bugetul judetului in urma rectificarii de buget; abuzurile constatate prin aplicarea Legii fondului funciar; clarificarea cadrului juridic a producerii bauturilor alcoolice in distilarii artizanale si clarificarea relatiilor politice in cadrul Consiliului Judetean, ca urmare a scandalului de la DADJ.
La ora actuala, problema juridica si financiara a crizei apei calde in muncipiul Iasi a fost rezolvata prin OUG 140/1999 privind rectificarea bugetului. Judetul Iasi a beneficiat de alocatii bugetare in suma de 90,4 miliarde lei. In opinia taranistilor ieseni, "orice intirziere in livrarea apei calde constituie raspunderea CONEL Iasi, care in acest moment are asigurate resursele financiare. Comitetul judetean al PNTCD considera ca este inacceptabil ca cetatenii, care isi platesc onest datoriile, sa fie privati de serviciile publice achitate". Reamintim ca, saptamina trecuta in teleconferinta desfasurata cu participarea autoritatilor judetene, furnizarea apei calde a ramas la cheremul societatii Termoelectrica SA Bucuresti. Directorul Sucursalei Electrocentrale Iasi, Ion Mihai, a declarat ca nu va livra agent termic pentru furnizarea apei calde decit dupa aparitia OUG, chiar daca judetul Iasi a primit prin rectificarea de buget un plafon confortabil care acopera datoriile Regiei Autonome de Termoficare catre societatea Termoelectrica. Monopolul instaurat de Conel a avut darul sa-l irite pe prefectul Florin Vitan, care s-a declarat nemultumit de incalcarea drepturilor cetatenilor, buni platinici. In acest sens, prefectul Vitan si Iosefina Morosan, secretar de stat in MF, au mentionat ca "vor uzita de toate miijloacele legale pentru a dermina Conel sa furnizeze urgent agent termic".
Pentru cazurile nerezolvate si abuzurile comise in aplicarea Legii fondului funciar, Comitetul judetean PNTCD a hotarit formarea unei echipe formata prefectul Vitan si consilierii PNTCD, care se va deplasa in comunele judetului, trei zile pe saptamina. O atentie deosebita va fi acordata cazului Tehono Star, unde urmeaza a fi anulate aproximativ 70 de titluri de proprietate, eliberate cu incalcarea legii si unde au fost savirsite fapte prevazute de legea penala.
Referitor la interdictia producerii bauturilor alcoolice in cazane de cupru, deputatul Vasile Lupu a declarat ca Directia de Sanatate Publica a revenit asupra adresei din aprilie 1999 prin care proprietarii de cazane le-a fost refuzata licenta de productie si in aceste conditii acestia isi pot obtine autorizatiile de functionare si licenta de productie.
In ceea ce priveste scandalul iscat la Directia de Administrare a Drumurilor Judetene, in care au fost implicati functionari publici din Consiliul Judetean si consilierii judeteni, conducerea Biroului PNTCD va solicita o intilnire conducerii judetene a PNL Iasi pentru "a clarifica situatia, a delimita raspunderea politica si a restabili prestigiul CDR Iasi".
Marcela DONCIU
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2017 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1390 (s) | 24 queries | Mysql time :0.013303 (s)