Eveniment-Social

Conferinta de neurostiinte, la Iasi. Peste o suta de medici din tara si strainatate, prezenti la eveniment

Publicat: 21 oct. 2016
1
Zilele Spitalului Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi au adunat, la Iasi, peste o suta de medici neurochirurgi, neurologi, oftalmologi, infectionisti, anestezisti, medici rezidenti, asistenti medicali din tara si Republica Moldova. Toti au fost invitati sa participe la Conferinta de neurostiinte organizata cu prilejul acestui eveniment medical.

„Devenita traditie in lumea medicala romaneasca, manifestarea se doreste a fi una de referinta, acoperind o gama diversa a activitatilor din domeniul medical si neurochirurgical. Editia din acest an va fi un argument in plus pentru prezenta oaspetilor la aceasta manifestare, care tinde catre o evolutie continua a medicinei, fiind interesati sa dezvoltam noi colaborari si sa incurajam realizarea unor proiecte de cercetare in domeniul medical. Evenimentul reprezinta un pas nou in demersul de transformare a Spitalului de neurochirurgie din Iasi in Centrul de excelenta in domeniul medical si inca o dovada ca neuroexcelenta este o preocupare constanta la Iasi”, a declarat dr. Lucian Eva, managerul Spitalului Prof. Dr. Nicolae Oblu din Iasi.

In cadrul conferintei au fost prezentate tehnici noi de abordare a interventiilor chirurgicale cranio-cerebrale si vertebro-medulare, dar si aparatura medicala de ultima generatie. De asemenea, participantii au avut ocazia sa vada cateva demonstratii, pe mulaje, efectuate de reprezentantii firmei Medtronic. Aceste tehnici se folosesc de cativa ani la Spitalul de Neurochirurgie din Iasi. Manifestarea s-a desfasurat pe parcursul a trei zile si se incheie astazi. 

Adauga un comentariu