Local

Ministrul Costel Alexe, într-o conferință de presă: „Ieșenii au înțeles că nu venim în fața lor cu promisiuni politicianiste“ Mihai Chirica: „A fost o campanie atipică din cauza pandemiei“ – LIVE VIDEO / UPDATE

Publicat: 24 sept. 2020
Mihai Chirica și Costel Alexe
Conferință de presă susținută de Mihai Chirica și Costel Alexe

Ministrul Costel Alexe, Candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași și președintele PNL Iași, și Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași și președintele PNL Municipiul Iași susțin de la această oră o conferință de presă.

„Închidem campania electorală. Ieșenii au înțeles că nu venim în fața lor cu promisiuni politicianiste. Ne diferențiază de alți competitori ai noștri implementarea proiectelor. Iașul a fost ani la rând uitat. Un șef de CJ incompetent nu a reușit să-și impună punctul de vedere la București. A fost nevoie ca Guvernul PNL să scoată din sertar anumite proiecte uitate. Azi vedem în Iași o ultimă încercare disperată a PSD. Marcel Ciolacu vine in ultima zi de campanie pe un drum județean, DJ282, care a fost uitat de actuala administrație. Acest drum are o întârziere de minimum 3 ani. Îl întreb pe Ciolacu ce ar fi putut să facă Iașul cu 30 milioane de euro, suma suplimentată pentru acest drum, dacă proiectul se făcea la timp”, a spus Costel Alexe, candidatul PNL la șefia Consiliului Județean Iași.

„A fost o campanie atipică din cauza pandemiei. Nu au fost dezbateri clare. Cel mai important e să le mulțumesc cetățenilor acestui județ și oraș, alături de care am discutat despre problemele lor. Au fost dezbateri multiple pe diverse teme. Mulțumesc personal tuturor celor susțin acest oraș. Va urma o perioada în care începem munca, avem de recuperat decalaje între Regiunea de Nord Est și celelalte trgiuni ale țării”, a menționat primarul Mihai Chirica, președintele organizației municipale PNL Iași și candidat la Primăria Iașului.

Bani de la Guvern pentru județul Iași

Guvernul României a adoptat săptămâna trecută o hotărâre de Guvern privind alocarea unei sume din Fondul de rezervă bugetară la dispoziția Executivului, prevăzut în bugetul de stat pe anul 2020, pentru unitățile administrativ-teritoriale.

Astfel, Guvernul a aprobat suplimentarea sumelor defalcate din taxa pe valoarea adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale pe anul 2020 cu suma de 1,34 miliarde de lei. Sumele vor fi folosite pentru bugetele locale în vederea plăților și cheltuielilor curente având în vedere și sumele necesare începerii anului școlar.

Bani cheltuiți în bătaie de joc: Parcul central din comuna Strunga, județul Iași, este plin de bălării, deși primarul Mariana Lazăr a semnat contracte de modernizare în valoare de peste 100 mii de euro

În urma susținerii de care se bucură echipa PNL Iași la nivel guvernamental, suma alocată județului și UAT-urilor este una record, fără precedent în ultimii ani. Astfel, Județul Iași va primi a doua cea mai mare sumă (după județul Timiș), un total de 45,65 milioane de lei. Sunt incluse, fără discriminare, toate UAT-urile din județul Iași.

„Am obținut de la Guvern pentru orașele și comunele județului Iași o sumă record, a doua ca valoare dintre județele României. Este încă o dovadă de performanță politică, în condițiile în care solicitările din întreaga țară au fost imense. Demonstrăm zi de zi forța echipei PNL la nivelul Executivului și în administrația centrală. Iașul va fi constant în următorii ani în prima linie a finanțărilor guvernamentale.

Dovedim zi de zi că demersurile pe care le-am întreprins la București ca ministru al Iașului dau rezultate foarte importante.

Este un efect direct al prioritizării proiectelor Iașului de către Guvernul Orban, precum și al echipei pe care o fac cu Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași. Reamintesc că numai în ultimele luni, Guvernul a alocat proiecte de zeci milioane de lei pentru municipiu și județ și a deblocat altele.

Reamintesc despre demararea licitației pentru obiectivul 4 al centurii ocolitoare a Iașului (Rond Uricani-Capăt Dacia), cele două milioane deja pentru spitalul Regional de Urgență, despre deblocarea proiectului autostrăzii prin identificarea soluției pentru podul de peste Prut, despre cele 76 de milioane pentru fostul Palat Mihail Sturdza, actualul sediu al Facultății de Teologie Ortodoxă, despre noul cămin al Universității etc. Odată cu venirea la Consiliul Județean, împreună cu primarul Chirica, vom demara cel mai mare program de investiții existent vreodată în istoria Iașului”, a declarat ministrul Mediului, Apelor și Pădurilor, Costel Alexe, candidatul PNL la Președinția Consiliului Județean Iași.

Comentarii
 • Cand aliatul tau nr 1 e un fost vice-presedinte PSD si iti spui liberal, te indrepti inspre o prapastie cu riscuri mari de a pica in ea. Poate castigi, poate nu – dar ti-ai pus in cap mai toata trupa #resist din Iasi. Votantii tai sunt mare parte din cei ai PSD-ului; cei mai dispretuiti dintre ei (aia bogati si putred si corupti; ‘manelistii’).

  Un corupt nu poate face bine.

 • Cand aliatul tau nr 1 e un fost vice-presedinte PSD si iti spui liberal, te indrepti inspre o prapastie cu riscuri mari de a pica in ea. Poate castigi, poate nu – dar ti-ai pus in cap mai toata trupa #resist din Iasi. Votantii tai sunt mare parte din cei ai PSD-ului; cei mai dispretuiti dintre ei (aia bogati si putred si corupti; ‘manelistii’).

  Un corupt nu poate face bine.

 • mincati kkt ,de pe 28 daca cistigati o s a va doara in cur de ieseni si Iasi , si nu te vad pe tine veneticule de Alexe sa renunti la minister , doar daca partidul ti-o cere .Doi hoti o pereche de banditi ….sa ne spuna ambi-amindoi de unde au facut averea si ce formula au folosit , de nu i-a luat ,,organiili” pina acum ,dar cine stie daca nu vor face craciunul impreuna cu Nekita.

 • Surprins mutându-se într-o nouă vilă din Galata, una vecină, primarul a oferit ieri explicaţii care se bat cap în cap cu afirmaţii făcute anterior. Deşi se ştia, lucru afirmat chiar de el, că în acel cartier privat din zona Platoul Însorit el locuieşte oficial în casa soacrei, acum, Chirica ne-a declarat că, în fapt, abia acum s-a mutat în casa soacrei. Explicaţia sa: până acum a locuit într-un imobil pus la dispoziţie de proprietarul ambelor clădiri, pe perioada cât s-au adus îmbunătăţirile cerute duplexului cumpărat de soacra lui. Schimbarea neanunţată a adresei a iscat noi suspiciuni la doar două luni după ce primarul şi-a înzestrat pruncul de un an cu o casă în centrul Iaşului

 • Nenea chirica , am avut o altă părere… Se pare că năravurile dragniste nu-ți sunt străine… Ești un lup cu părul schimbat. Bogăția nu e rea, cu condiția să ți-o asumi. Trebuie dom Chirică să-nțelegi și matale, că nu era o rușine să le ai pe numele matale toate imobilele. Dacă știi să faci afaceri… Numai că, tertipurile astea cu părintele iubitor care-și dotează urmașii de mici, mai ales când ești demnitar, mă duc cu gândul că se apropie ziua scadenței și vrei să pui la adăpost cât mai mult. De ce ți-e frica ??

 • O țară întreagă a râs sau s-a enervat cumplit în ultimele zile auzind că ”reformatorul” Mihai Chirica are 5 vile, plus apartamente și terenuri, dar apărarea primarului e una halucinantă. După 2 zile de chibzuință Chirica a ieșit la o televiziune centrală unde a declarat apăsat: ”nu dețin nici una din aceste case. Una singură este cumpărată în rate de către mama soției mele dar nu este achitată deci nici ei nu-i aparține

 • astazi 24.09.2020,in localitatea Ruginoasa acest individ numit Alexe mergea prin magazine -Bogditrans-FARA a purta masca de protectie .UUUURRRRAAAA s-a traiasca PNL/

Adauga un comentariu