Eveniment-Social

Conferinta episcopilor catolici din Romania se deruleaza, in aceste zile, la Iasi

Publicat: 19 sept. 2017
1

Pana astazi, 20 septembrie 2017, la Iasi are loc Conferinta Episcopilor din România. Manifestarea aduna episcopii romano-catolici si greco-catolici din intreaga tara.

Concret, a LXIII-a sesiune plenara se deruleaza in prezenta ambasadorului Vaticanului la Bucuresti, arhiepiscopul Miguel Maury Buendía – nuntiu apostolic în România si Republica Moldova, si de prezenta Mons. Dario Vigano – prefect al Secretariatului pentru Comunicatii Sociale al Sfântului Scaun.

Citeste si : Intalnire de marca a preotilor catolici la Iasi

De asemenea, la acest eveniment participa si episcopul romano-catolic de Chisinau, Excelenta Sa Anton Cosa. Întâlnirea episcopilor catolici înseamna ocazie de comunicare, dezbatere si colaborare pentru abordarea unor teme sau solutionarea unor probleme de actualitate, aflate pe agenda discutiilor în plen si pe sectiuni.

Citeste si : Peste 2.000 de tineri catolici din toata tara isi dau intalnire la Iasi

„Conferinta Episcopilor din România, institutie bisericeasca permanenta, a luat fiinta la 16 martie 1991 si îi reuneste pe toti episcopii romano-catolici si greco-catolici din România. Aceasta este un instrument de colegialitate, menit sa-i ajute pe episcopii unui teritoriu sa desfasoare cât mai cu folos slujirea lor. Episcopii catolici din România se întrunesc de doua ori pe an în sesiune obisnuita, primavara si toamna. Dieceza de Iasi a mai gazduit reuniuni ale episcopilor catolici din România în perioadele: 2-3 mai 1995 si 7 decembrie 1999″, a reliefat pr. Cornel Cadar din partea Diecezei de Iasi. 
 

Adauga un comentariu