Eveniment-Social

Conferinta IasiMUN, derulata la Colegul National „Emil Racovita” – FOTO,VIDEO

Publicat: 16 nov. 2018

Conferintele MUN (prescurtarea de la Modelul Natiunilor Unite) sunt simulari ale dezbaterilor care au loc la Natiunile Unite si au scopul de a identifica solutii la problemele reale cu care se confrunta lumea in prezent. 

Toate tarile membre sunt reprezentate de delegati, care lucreaza pe comitete moderate de presedinti de comisii. Delegatii sunt elevi de liceu care doresc sa isi dezvolte competentele lingvistice de comunicare in limba engleza, abilitatile de vorbit in public, de dezbateri, in acelasi timp pastrandu-si perspectiva tarii pe care o reprezinta. Presedintii de comisii trebuie sa se asigure ca dezbaterile respecta procedurile, ca fiecare delegat are sansa sa expuna punctul de vedere al tarii lui si sa gaseasca o solutie viabila la probleme.

IasiMUN este proiectul initiat de voluntarul Corpului Pacii, David Pi, care a lucrat la Colegiul National „Emil Racovita” timp de doi ani in perioada 2007-2009. Conferinta este organizata de elevii colegiului, fiind coordonati de un profesor. Timp de 8 editii conferinta a fost coordonata de prof. Victoria Sechelea, iar din 2017, de prof. Petrina Frunza.   

Cea de a zecea editie a conferintei va avea loc in perioada 16-18 noiembrie 2018.

Delegatii vor lucra in 6 comitete: Comitetul pentru Criza, Comitetul Economic si Social, Comitetul Politic, Comitetul de Educatie, Stiinta si Cultura, Comitetul pentru Drepturile Omului, Comitetul pentru Sanatate Globala. 

La aceasta editie vor participa 142 de elevi din 6 judete din tara: Iasi, Galati, Botosani, Constanta, Arad si Bacau.loading...

Adauga un comentariu