Local

Conferinţă la Palatul Roznovanu. Noi declaraţii susţinute de primarul Municipiului Iaşi, Mihai Chirica: „Guvernul României și-a îndreptat atenția asupra Iașului. Avem 3 oferte pentru Autostrada Moldovei” – LIVE VIDEO/ TEXT

Publicat: 27 nov. 2020
Mihai Chirica cu mască de protecție
Mihai Chirica, primarul Municipiului Iași, omagiu pentru Mihai Eminescu

Vineri, 27 noiembrie 2020, primarul Municipiului Iaşi susţine o nouă conferinţă. Evenimentul va avea loc la Palatul Roznovanu şi va avea ca teme problemele administrative despre viitoarea şedinţă de Consiliu Local din Iaşi, noile proiecte iniţiate de Primăria Iaşi şi alte aspecte.

Declarațiile primarului Mihai Chirica:

Avem câteva subiecte importante pentru Iaşi, pentru regiunea de N E şi pentru România, care vizează viaţa romanilor peste timp şi sigur ne ducem cu gândul la cei care sunt în afara graniţelor ţării.

După 30 de ani de la Revoluţie a venit momentul Moldovei şi al Iaşului. În sfârşit, după multe aşteptări am reuşit să putem pe tapet în mod concret, proiectul Autostrăzii A8, Autostrada Unirii sau a Moldovei, Ungheni – Iaşi – Tg Neamţ – Tg. Mureş. Rămăsese un subiect politic. Ne trebuie o autostradă care să ajute la dezvoltarea Moldovei.

Nouă nu ne trebuie demonstraţii, ci fapte. Promisiunile Guvernului PNL s-au făcut. S-au depus oferte pentru proiectarea A8 după atâta timp. După atâţia ani avem 3 oferte depuse la Ministerul Transporturilor pentru A8. Este un moment istoric pentru noi care ar trebui sărbătorit cu foc de artificii şi fanfară. Nu am găsit o minimă explicaţie de ce PSD a lăsat acest proiect. Valoarea e de 73 milioane de lei fără TVA şi cuprinde toate fazele proiectului

S-a promit şi s-a făcut. S-au depus în sfârşit oferte pentru proiectarea autostrăzii care rămăsese izolată într-un mare neant. Mi-am făcut cruce de 3 ori pentru că s-au depus 3 oferte. Este un moment istoric care ar trebuit sărbătorit cu fanfara şi artificii. În sfârşit, actualul Guvern nu a mai lăsat să treacă. Nu găsesc o explicaţie pentru întârzierea acestui proiect.

Se va regenera România din propriile ei rădăcini. Se vor crea locuri de muncă bine plătite. Acest aspect o face doar infrastructura. Voi susţine până la capăt acest demers.

Voi participa cu maximă bucurie când primele excavatoare vor începe să construiască acest tronson de autostrata.

Podul de la Ungheni s-a deblocat, a durat 3 ani de zile. Cred că este un moment istoric.

Marea Unire a avut loc la Iaşi, dar s-a manifestat la nivel naţional.

CL pot adopta hotărâri până în dată de 2 decembrie privind acordarea unor reduceri la impozitele cladirelor nerezidenţiale pentru anul 2020, cu o cotă de 50%.

Ministerul Dezvoltarii, Ministerul Fondurilor Europene şi Ministerul Transporturilor s-au asociat că lucrurile să se petreacă mult mai repede. Atunci când unii oameni se gândesc la noi ieşenii, trebuie să le mulţumim. Ştiam că se vor depune oferte, dar nu ştiam că se va întâmpla. Este cel mai important pas pentru construirea acestei autostrăzi. Este fazată toată proiectarea, pentru studiu de fezabilitate a acordat doar 12 luni de realizare, în 10 luni proiectul tehnic şi asistenţă tehnică. E un moment istoric, să sperăm că vom trăi cât mai repede şi momentul când vom tăia panglica. Este tronsonul Ungheni – Iaşi – Tg. Neamţ – Tg Mureş. Se conectează Rediu, Leţcani, Tg Frumos, Paşcani, Moțca. Acolo va fi un nod rutier care va lega autostrada A7 cu A8. Am cerut să prindem două capete din autostrada Sectorul 2, legătura până la Tg Neamţ şi Tg mureş până la Autostrada A3, astfel se vor trece Carpaţii.

Comentarii
 • Ce mincinos ordinar. Vedeti in celelalte ziare competente cati bani a dat UE Romaniei si cum i-a impartit PNL-ul. Iasul are cei mai putini bani. Clujul isi face si metrou in schimb. Suntem in continuare tinuti saraci|! JOS PSD-PNL-USR si restul partidelor de cacat!

 • De unde sa dea iasului. Clujul a luat 1 miliard de euro pentru METROU.
  BOU DE Chirica radea de el!!! Macar de va invata ceva,,, IASUL are nevoi de metrou, dar nu are lideri si politicieni. Moldova numai pliticieni slabi, fara cwaie.,niste mascote, niste lingai si tradatori.
  Nickita adevarat lider, el sigur aducea metrou!!!
  Chirica il doare doar de casele lui, vrea sa il intreaca pe Iohanis.
  Poate le confisca DNA averile ILICITE!!! DOAR Iohanis a aprobat legea.

 • Va sa zica…de ce sa facem sali de sport, daca tot sunt inchise ca e pandemie. Aha. Acum am inteles de ce lasam sa cada scolile pe copii, ca daca tot sunt inchise, mai bine nu mai investim in ele. No comment. Asa a zis Uniunea Europeana. Of, ce greu mai inteleg.

Adauga un comentariu