Eveniment-Social

Conferinte nationale pentru educarea si promovarea copiilor supradotati

Publicat: 16 sept. 2014
1
Centrul Gifted Education organizeaza, in acest weekend, doua conferinte nationale dedicate dezvoltarii mediului educational al copiilor cu abilitati inalte. Sambata, 27 septembrie, intre orele 10:00 si 16:00, la Hotel Parliament din Bucuresti, va avea loc Conferinta nationala „Mediul de Excelenta al Copilului cu abilitati inalte”, la care sunt invitati parinti interesati sa descopere mijloacele gestionarii unei bune relatii intre parinti, mediul educational si copiii supradotati. Duminica, 28 septembrie, intre orele 10:00 si 15.30, in aceeasi locatie, Centrul Gifted Education va organiza Conferinta Nationala „Mediul de excelenta creat cu metode inovative in educatie si dezvoltarea copilului”, dedicata psihologilor, trainerilor, cadrelor didactice si lucratorilor de tineret.
La ineditele manifestari stiintifice vor participa, pe langa specialistii in educatie de la Centrul Gifted Education (presedintele Centrul Gifted Education – Monica Gheorghiu si master trainer Ramona Paduraru), si experti de la InfoSpeed si de la Universitatea Bucuresti, printre care ii amintim pe profesorul Mariana Mion Pop, trainerul Alexandru Bordea si psihoterapeutul Monica Dobre. Invitatii vor raspunde audientei la cele mai importante intrebari legate de educatia de care au nevoie copiii supradotati si cum putem valorifica la maximum potentialul intelectual al fiecarui copil care are abilitati cognitive inalte. Conferintele au ca scop lucrul experimental, direct, cu metode practice ale mediului de invatare diferentiat pentru copilul supradotat (procese, produse, continut si mediu de invatare diferentiat) si ii invita pe specialisti sa participe la Conferinta din 28 Septembrie cu propuneri de noi instrumente inovative de lucru cu tinerii cu abilitati inalte. Initiatorii celor mai bune propuneri selectionate, in urma unei formari de specialitate, vor putea sa aleaga sa si le sustina in cadrul Centrului Gifted Education, la Scoala de Excelenta, singura scoala din Romania dedicata copiilor si adolescentilor supradotati. 
„Conferintele din septembrie sunt dedicate parintilor, si respectiv, profesorilor care lucreaza direct cu copiii supradotati. In fiecare clasa din Romania se gasesc 1-2 copii supradotati care se plictisesc, agonizeaza, sunt frustrati si nu stiu ca sunt supradotati si au, pur si simplu, nevoie de alt fel de educatie, o educatie diferentiata. Potrivit legii 17/2007, profesorii au nevoie sa se bucure de programe de perfectionare in domeniul psihopedagogiei tinerilor supradotati. Noi oferim aceasta formare de intelegere a specificului unui mediu de hranire necesar copilului supradotat acasa si la scoala, pentru a le usura munca. Vom lucra prin jocuri de relationare si vom experiementa principiul „Nature and Nurture”, vom explora prin lucru in echipa despre miturile despre „Excelenta”: „Ce este si ce nu este?”. Vom descoperi impreuna nevoile speciale ale copilului supradotat, viziunea unei educatii de durata, ce inseamna sa ai o relatie buna cu un copil supradotat si ne vom organiza pentru a forma comunitatea parintilor copiilor supradotati”, declara Monica Gheorghiu, presedintele Centrului Gifted Education. Inscrierea la cele doua conferinte se realizeaza online pe giftededu.ro/conferinta27 si giftededu.ro/conferinta28.
Adauga un comentariu