Sport

Confirmare! Tomas Ryde ramane selectionerul Romaniei: „Si-a indeplinit obiectivul”

Publicat: 21 dec. 2015
1

Tomas Ryde are sanse mari ramâna selectionerul Romaniei si dupa medalia de bronz cucerita la Campionatul Mondial de handbal feminin din 2015.

Presedintele Federatiei Române de Handbal, Alexandru Dedu, a anuntat ca nu are nicio intentie sa îl înlocuiasca pe selectioner de la cârma nationalei feminine, mai ales ca a adus o revolutie în mentalitatea sportului din România.

Alexandru Dedu a discutat si despre premiile în bani pe care le vor primi jucatoarele si staful echipei nationale, dupa clasarea pe locul al 3-lea în lume. „Conform contractului, Tomas Ryde si-a îndeplinit obiectivul, nu am nici cea mai mica dorinta de a schimba antrenorul. Nu ma refer doar la handbal, ci a deschis o noua perspectiva în ceea ce înseamna performanta sportiva. Stiti ce a facut dupa înfrângerea din semifinale? A facut un videoclip pus pe Facebook, în care a aratat ca, desi în localitatea în care sunt cazati e înnorat, soarele a rasarit si a doua zi. Asta spune multe vizavi de cum trebuie sa privim lucrurile”, a declarat Alexandru Dedu, la Digi Sport.

„Pentru mine, e un rezultat asteptat. Urmarind finala dintre Olanda si Norvegia, îmi dau seama ca adevarata finala s-a desfasurat în semifinale. E un sentiment foarte placut si o confirmare a unor idei avute de mult timp si implementate cu curaj si care au dus la ceea ce ne dorim cu totii. Personal, sunt mândru de acest rezultat si de echipa nationala a României si sper într-o mai buna finantare a sportului românesc, fiindca suntem capabili de rezultate”, a adaugat presedintele Federatiei Române de Handbal. „Suntem singura echipa nationala a României cu sanse sa ajunga la Jocurile Olimpice. E o sansa mare si speram sa se întâmple. Anul trecut am fost campioni la junioare, anul asta am luat bronzul la senioare, avem generatii bune”, a mai spus conducatorul handbalului românesc. În vara, când Federatia i-a prelungit contractul dupa calificarea la Campionatul Mondial, Alexandru Dedu spunea: „Se va desfasura si în continuare, cu urmatoarele dead-line-uri: Campionatul Mondial, calificare pentru turnee preolimpice si Olimpiada”.

Dupa meciul cu Polonia, Tomas Ryde a vorbit la conferinta de presa, unde s-a declarat fericit sa lucreze cu jucatoarele din nationala României. „A fost un meci fantastic împotriva numarului 4 în lume. Am facut un meci mare. Am fost foarte bine pregatiti. Sunt foarte fericit pentru ca fetele au pus în practica toate planurile noastre. Sunt foarte fericit sa lucrez cu aceste fete”, a declarat Ryde la conferinta de presa.

Adauga un comentariu