International

Conflict violent intre oficialii chinezi! Atacatorul si-a luat viata

Publicat: 04 ian. 2017
1
Un responsabil de rang inalt dintr-un mare oras din provincia chineza Sichuan (sud-vest) a deschis focul in timpul unei reuniuni a oficialilor locali, ranindu-i pe primar si pe secretarul Partidului Comunist, dupa care s-a sinucis, transmite miercuri AFP, citand presa locala.
Potrivit agentiei Xinhua, Chen Zhongshu, seful biroului local pentru resurse miniere, ‘a deschis un foc continuu asupra tovarasilor sai’, in timpul unei reuniuni desfasurate miercuri in centrul de expozitii din Panzhihua, oras cu 1,2 milioane de locuitori din provincia Sichuan.
Agresorul i-a luat la tinta si i-a ranit pe primarul din Panzhihua, Li Jianqin, si pe secretarul Partidului Comunist Chinez (PCC) din oras, Zhang Yan, dupa care a fugit.
Cei doi raniti au fost spitalizati, dar vietile lor nu sunt in pericol.
Agresorul, care s-a refugiat la etajul al doilea al cladirii, a fost gasit mort de fortele de ordine, dupa ce s-ar fi sinucis.
Chen Zhongshu a ocupat diverse responsabilitati de prim rang in institutiile municipale. El s-a plans in mai multe randuri de secretarul local al Partidului Comunist, acuzandu-l ca ‘ii face viata imposibila’ si ca avea un temperament ‘exploziv si incapatanat’, potrivit site-ului de stiri chinez Jiemian.com.

Citeste si: Turcia, in stare de alerta! Statul se afla sub amenintarea mai multor organizatii teroriste

Violentele armate sunt foarte rare in China, unde cetatenii nu au dreptul de a detine arme de foc, si cu totul exceptionale intr-o reuniune a Partidului Comunist.
Adauga un comentariu