Actualitate

Confratii pastorului bataus incearca prostirea enoriasilor

Publicat: 29 sept. 2014
1

Dupa dezvaluirile cotidianului BUNA ZIUA IASI cu privire la pastorul baptist Daniel Branzai, acesta, alaturi de alti colegi de breasla, a incercat sa minimizeze gravitatea faptelor sale pozand intr-o victima a presei si a intereselor unor membri din biserica sa. Prin intermediul unor apropiati clericul violent incearca acum sa-si discrediteze victimele si sa se victimizeze. Unul din liderii bisericilor baptiste romanesti de peste Atlantic a publicat in mediul virtual un anunt siropos in care anunta intr-un limbaj patetic ca Daniel Branzai este o victima a dorintei de senzational si ca enoriasii nu ar trebui sa apeleze nici la justitia seculara si cu atat mai putin la presa laica. Pentru edificarea cititorilor nostri si pentru ca lucrurile sa nu ramana intr-o nota de dubiu, site-ul www.bzi.ro publica in facsimil hotararea Curtii Supreme Californiene in cazul lui Daniel Branzai. Aici se arata destul de clar ca desi a pledat nevinovat in doua din acuzatii, curtea a respins actiunea sa, deci l-a declarat vinovat. Termenul „convicted” arata, de asemenea, ca instanta l-a condamnat pe cleric.

Comentarii
 • Zilele acestea intra D. Branzai in vorba si incearca sa faca pe investigatorul si ii intreaba pe un amic de-al meu: “ai putea afla cine mi-a scos dosarul de la naftalina? Vreau sa stiu daca e de la mine din biserica sau de la care biserica e. Te rog eu frumos”, insista Branzai.(Clar, vrea sa afle cine e ca sa-l excluda daca-i de la ei sau sa-i bage bete in roate prin pastoral local, daca e din alta biserica). Amicul meu intreaba: “Dar de ce vreti sa stiti, frate Branzai?”. “Sa stiu sa ma rog pentru el cu numele”, raspunse Branzei.
  Faza aceasta mi-a adus aminte de urmatorul pasaj din Scriptura: (de Irod care cauta sa-L omoare pe pruncul Iisus): „7. Atunci Irod a chemat în ascuns pe magi şi a aflat întocmai de la ei vremea în care se arătase steaua. 8. Apoi i-a trimis la Betleem şi le-a zis: „Duceţi-vă de cercetaţi cu de-amănuntul despre Prunc: şi, când Îl veţi găsi, daţi-mi şi mie de ştire, ca să vin şi eu să mă închin Lui.”

 • Probabil că aceşti indivizi ar trebui caterisiţi. Nu ştiu care sunt motivele pt caterisire la protestanţi (ştiu doar că ei sunt mai permisivi, la ei se poate mai mult) dar în ortodoxie se pedepseşte cu caterisirea clericul care (doar câteva din multele motive):
  – Aduce la altar altă jertfă decât cea rânduită de Domnul Hristos. 3 Ap.1; 28, VI Ec.
  – Comunică sau se roagă cu un alt cleric caterisit. 1 Antiohia. Se face vinovat de desfrânare, jurământ fals şi furt. 25 Ap.; 4, VI Ec.; 3 Vasile cel Mare.; 42 Ioan Postitorul.
  – Îşi însuşeşte un vas sfinţit din biserică şi-l întrebuinţează spre scopuri necuviincioase. 10, I-II.
  – Bate pe cineva. 27 Ap. 9, I-II. Se permite totuşi ca preotul care are copiii uneori să-i bată pentru a-i educa, dar puţin şi fără mânie.
  – Se castrează pe sine. 23 Ap; 1, I Ec

 • Acuzatiile aduse pastorului Daniel Branzei sunt facute de autoritatile americane, de State Attorney ! Ei decid daca cazul e sau nu de natura penala! Ca pe urma se ajunge la înțelegere, e altceva! Dupa cum rezulta din documentele publicate de BZI.RO se pare ca inculpatul a fost condamnat (s-a dat o sentinta clara impotriva lui: sa plateasca daune victimei, cheltuielile de judecata, sa pastreze distanta de 10 metri de victima timp de un an etc).

Adauga un comentariu