Eveniment-Social

Congres international de medicina dentara

Publicat: 05 dec. 2009

Congresul International de Medicina Dentara pentru Studenti si Tineri Medici STOMis 20009 a ajuns la cea de-a V-a editie. Aceasta editie organizata de Societatea Studentilor Stomatologi Iasi, in colaborare cu Asociatia Studenteasca Dentara Romana pentru Educatie si cu sprijinul Decanatului Facultatii de Medicina Dentara din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa si al Asociatiei Dentare Romane pentru educatie, a inceput in data de 3 decembrie si se incheie in data de 6 decembrie. Congresul incheie pentru medicina dentara ieseana un an de manifestari stiintifice academice apreciate atat pe plan national, cat si international. Organizat sub egida Zilelor Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa, congresul a reunit la Iasi peste 400 de studenti la Medicina Dentara si tineri medici din tara si strainatate. Este vorba despre tineri din Republica Moldova, Germania si Egipt. Pe langa prezentari ale lucrarilor stiintifice, programul manifestarilor include conferinte ale unor renumiti lectori straini, seminarii ale firmelor de specialitate si work-shop-uri studentesti. Un work-shop important si practic sustinut de prof. dr. Norina Forna, decan al Facultatii de Medicina Dentara Iasi, are ca tema Implicarea activa a studentilor Facultatii de Medicina Dentara privind rezolvarea cazurilor sociale. „Am consacrat un work-shop adresat special cazurilor sociale, care s-au inmultit in ultima vreme. Prin intermediul practicienilor tineri vrem sa ii ajutam pe cei care reprezinta cazuri sociale si nu isi permit tratamente stomatologice la cabinete particulare. Congresul pentru studenti si tineri medici de la Iasi este capatul de linie dintr-o serie de evenimente stiintifice si o punte de legatura dintre organisme diverse din medicina dentara romaneasca”, a declarat prof. dr. Norina Forna, presedintele Asociatiei Dentare Romane pentru Educatie. Un alt work-shop important al congresului este dedicat urgentelor in medicina dentara, iar reprezentanti ai UPU SMURD au aratat studentilor care sunt manevrele de resuscitare si interventie in cazul unei urgente. De asemenea, conferinta cu tema Amprentarea in protetica fixa pe implante a fost sustinuta de la distanta, din Franta, de catre prof. dr. Anne Benhamou.loading...

Comentarii
  • Mi-e greata sa o vad pe aceasta asa zisa doctotrita. Doamne dar chiar Iasul nu are pe altcineva ca sa ne reprezinte? Asta care primeste spaga de peste tot. Verificati si spuneti cetatenilor ce fel de perosana este asta.

  • Nu vorbi prostii , femeia asta nu a luat nicodata spaga… ea a luat doar mici atentii cu 4 zerouri si numai valuta. SI pe deasupra incurajeaza nepotismul in facultatea pe care o conduce si bineinteles pune piedica la ceilalti studenti.Ce e rau in asta?

Adauga un comentariu