Eveniment-Social

Congres International de Medicina Dentara, la Iasi

Publicat: 14 mart. 2011

Ieri au debutat la Iasi manifestarile celei de-a 15-a editii a Zilelor Facultatii de Medicina Dentara, din cadrul Universitatii de Medicina si Farmacie Gr. T. Popa Iasi. Cu acest prilej, in intervalul 14-16 martie se desfasoara Congresul International de Medicina Dentara cu tema „Trecut, Prezent si Viitor in Medicina Dentara”, la reuniuni participand numeroase personalitati in domeniu din tara si din strainatate. „Evenimentul marcheaza comunitatea medicala din Iasi si reprezinta un prilej de a etala activitatea stiintifica si de cercetare, atat in tara, cat si in strainatate, prin prezenta unor nume de prestigiu din domeniul medicinii dentare. La manifestari participa, printre altii, prof. dr. Yves Commissionat (Franta), membru al Academiei Franceze de Chirurgie Alveolara, precum si prof. dr. Diether Wember-Matthes, specialist in Implantologie Orala in Germania. Programul stiintific va fi variat, cu subiecte de avangarda ale medicinii dentare, sustinute de nume de marca in acest domeniu, in acelasi cadru fiind abordata si medicina complementara, prin speakeri de renume ai domeniului”, a declarat prof. dr. Norina Forna, decanul Facultatii de Medicina Dentara din cadrul UMF Iasi, presedintele Congresului.
Cu aceasta ocazie, la Biblioteca Centrala a UMF va fi lansata, pe 15 martie, revista „Romanian Journal of Oral Rehabilitation”. Totodata, va fi prezentat „Tratatul de Protetica Dentara, Actualitati in Clinica si Terapia Edentatiei Partial Intinse, sub coordonarea prof. dr. Norina Forna, distinsa cu premiul Academiei Romane pe anul 2011, „Iuliu Hatieganu”.loading...

Comentarii
  • Hai sa va spun cum e la congrese ca s-a vazut si la acesta ca din 300 de locuri in sala daca erau ocupate vreo 20.De regula sunt organizate de sefi de clinici sau de decani;fondurile provin de la bugetul de stat,din cele proprii ale universitatilor dar in cele mai multe cazuri de la amaratii de rezidenti,preparatori asistenti,niciodata de la organizatori sau invitati.Invitatii de regula batrani expirati in meserie se bucura de cele mai inalte privilegii,adulati si laudati in plen de organizatori iar cotizantii din sala aplaudaci dar si cu banii luati.Seara se organizeaza chef de chef unde participa in capul mesei tot organizatorii si expiratii si doar cate 1 cel mult 2 dintre cotizanti.
    Asa ca doamna Forna mai lasati congresele si pamanturile din jurul Iasului si mai aveti grija si de amaratii ce sunt cu milioanele fara dinti si bolnavi de pe urma lipsei lor.

Adauga un comentariu