Economic Local

Congresul East Meets West 2019 – excelenta in tratarea bolilor cardiovasculare

Publicat: 22 aug. 2019
Editia PDF
11 Oct. 2019

Specialistii cardiovasculari si EndoVasculari din SUA si Europa au raspuns afirmativ pentru a treia oara  medicilor romani la invitatia de a participa la cel mai prestigios eveniment medical al anului: Congresul East Meets West 2019, care abordeaza excelenta in tratarea bolilor cardiovasculare.  Dupa succesul inregistrat la editiile anterioare, nume de referinta din medicina mondiala se vor reuni la Bucuresti, intre 26 si 28 septembrie la Hotel Marriott.

Scopul principal al Congresului este acela de a oferi sansa participantilor romani de a sta fata in fata cu lideri de opinie internationali din domeniu ce vor impartasi din cunostintele, opiniile lor, dar si din secretele profesionale.
Asa s-a intamplat anul trecut cand prin intermediul unei transmisiuni in direct, cei prezenti in sala au putut urmari corectia unei coarctatii aortice cu un dispozitiv inovator realizata de o echipa mixta romano-suedeza, la un pacient refuzat de centrele de specialitate din Romania. Si anul acesta vor fi facute cunoscute tehnici si tehnologii de ultima generatie pe plan global ce vor ajuta la tratarea mai eficienta a pacientilor.

Mai mult decat atat, vor fi aduse in discutie subiecte actuale din domeniul chirurgiei cardiovasculare minim invazive, specialistii romani avand sansa sa vina in contact cu ultimele noutati si descoperiri in domeniu care vor fi prezentate de specialistii din occident.
”Congresul de chirurgie cardiovasculara si endovasculara reuneste specialisti romani si straini, cu 40 de speakeri din Europa Vest, Europa de Est, SUA, dar si alti 40 de speakeri de prestigiu din Romania. Temele cele mai importante abordate vor fi: chirurgia minimal invanziva , terapia endovasculara sau progrese in cardiologia interventionala: corectii valvulare endoscopice sau robotice, implant de valve transcateter, proceduri endo- vasculare. Sub egida Academiei de Stiinte Medicale din Romania, a Univ. Lucian Blaga Sibiu, dar si a Facultatii de Medicina Titu Maiorescu din Bucuresti” – a declarat Conf. Univ. Dr. Horatiu Moldovan seful sectiei Chirurgie cardio-vasculara a Spitalului Sanador Bucuresti si Presedintele 2019 al congresului East Meets West 2019.
Bolile cardiovasculare  reprezinta prima cauza de mortalitate in Romania, iar aceasta manifestare stiintifica sustinuta sub egida Societatii Internationale de Chirurgie Endovasculara (ISEVS) are un dublu rol : unul stiintific, de a aduce impreuna lideri de opinie internationali cu  specialisti de referinta din Romania dar si rolul de semnala autoritatilor din domeniul sanitar si mass media decalajul enorm care exista in momentul de fata intre sansa la viata a pacientilor cu boli cardiovasculare in Romania si sansa la viata a pacientilor din celelalte state ale Uniunii Europene, a afirmat conf. dr. Victor Costache, presedintele Societatii Romande de Chirurgie Endovasculara.
In Romania sunt finantate, la ora actuala, doar 5000 de operatii cardiovasculare in toata tara pentru un necesar de 16.000 iar 1.000 de copii mor anul din cauza malformatiilor congenitale, in lipsa unui tratament adecvat . De asemenea, fondurile alocate de catre CNAS si MS pentru o interventie reprezinta doar 10 la suta din ce aloca tari ca Franta sau Germania si 40 la suta din ce aloca alte tari din Europa de Est; consecinta directa face din Romania campioana in Europa la numar de pacienti decedati din cauza bolilor cardiovasculare.
Medicii sunt in continuare ingrijorati si de numarul mic de  transplanturi de cord in Romania.  8.transplanturi au fost efectuate in 2018 pentru un necesar de peste 100.
Mai multe informatii despre eveniment si despre inscrieri gasiti pe siteul  www.srcet.ro  
 loading...

Adauga un comentariu
Anunturi bzi.ro Adauga anunt gratuit