Actualitate

CONGRESUL PNL. Crin Antonescu: Tradatorii iau ochii. Dam fiecare batalia vremurilor noastre

Publicat: 28 iun. 2014

CONGRESUL PNL. Zi importanta pentru PNL! Liberalii isi aleg presedintele si pe cei 31 de vicepresedinti, in cadrul congresului partidului. Structura de conducere a PNL va fi votata nominal, iar Secretarul general va fi propus de presedinte si votat luni, in sedinta biroului permanent.

CONGRESUL PNL. Fostul presedintele al PNL, Crin Antonescu, a sustinut, sambata, in congresul partidului ca „tradatorii iau ochii”, dar din momentul in care acestia tradeaza inceteaza sa mai existe, afirmand ca PNL are nevoie ca oamenii care „dau totul si nu cer nimic” si care sa dea bataliile vremurilor lor.

In discursul sau de prezentare a raportului de activitate ca fost presedinte al PNL, Antonescu s-a referit la Calin Popescu Tariceanu, insa nu i-a pronuntat numele.

„Nu vreau in incheiere sa numar tradatorii sau sa adresez multumiri, nume cu nume. E si lista tradatorilor, cumplit de lunga, evident cu cine, si lista oamenilor care inteleg ce inseamna acest partid. Tradatorii iau ochii, sunt invitati prin emisiuni, se agita, promit, candideaza, infiinteaza partid, tin citez «vie flacara liberalismului». Celorlalti, nedreptatiti, uneori chiar nu li se stie nici numele, chiar printre noi. Dar, dragii mei, mesajul meu din capatul acestei aventuri de existenta impreuna este ca numai cei din urma, numai cei drepti, numai aceia conteaza, ca numai aceia exista, pentru ca cine tradeaza inceteaza sa existe, cand tradezi incetezi sa mai existi”, a declarat Antonescu, fiind aplaudat furtunos de delegatii congresului PNL.

CONGRESUL PNL. Fostul presedinte al PNL a afirmat ca partidul nu are in randurile sale doar „oameni curati, devotati, dedicati, care sa nu ceara nimic si sa dea tot”.

„Dar esential este ca acesti oameni sa existe mereu si esential este ca in viata partidului, continuitatea partidului, istoria partidului in fond sa fie continuata de ei. Dam fiecare batalia vremii noastre. Nu putem face mai mult decat suntem in stare noi, nu putem face mai mult decat e posibil intr-un moment al istoriei, intr-o Romanie asa cum este”, a mai afirmat fostul presedinte al PNL.

Antonescu a precizat ca la congresul PNL vor trebui luate decizii „pentru istorie”, iar delegatii prezenti trebuie sa mediteze asupra responsabilitatii in cazul optiunii pe care o fac.

”Astazi mai mult ca oricand dumneavoastra. toti, noi toti, nu ne putem deroba de nicio raspundere. Pentru deciziile luate azi fiecare dintre dv. trebuie sa-si asume responsabilitatea, nimeni nu poate da vina nici pe Iohannis, nici pe Antonescu, nici pe Ghise (…) Odata si o data trebuie sa spunem lucrurile pana la capat, macar intr-o privinta. Nu vrem sa renuntam la numele nostru si nici nu vom renunta. Nu vrem si nu vom renunta la istoria PNL”, a sustinut fostul presedinte al PNL.

El a mentionat ca greseala PNL din anii 2000 a fost aceea de a nu se afilia PPE, greseala care daca nu ar fi fost facuta la acel moment ar nu s-ar fi ajuns la esecul demersului de demitere a presedintelui Traian Basescu din 2012.

Antonescu a vorbit in fata delegatilor circa 30 de minute, accentele emotionante ale alocutiunii sale facandu-i pe unii dintre auditori sa se ridice in picioare pentru a-l apaluda.”Lasati-ma sa plec!”, li s-a adresat Antonescu, continuand sa vorbeasca.

La finalul discursului, toti cei 1500 de delegati l-au aplaudat in picioare pe fostul lor lider.

„Cred, la sfarsitul mandatului meu de presedinte, ca am facut destul greseli. Tuturor celor fata de care am gresit le cer iertare. Cred ca am avut destule izbanzi. Tuturor celor care mi-au fost alaturi, le multumesc”, a spus Antonescu, in apluzele delegatilor.

El a aratat ca PNL a devenit al doilea partid din Romania, fata de al treilea, asa cum se afla in 2009, fapt dovedit de statistica si de aritmetica.

„Dincolo de statistica e ceva mai important: cred ca in acesti ani impreuna am invatat sa gandim ca niste castigatori, sa ne purtam ca niste castigatori chiar daca nu am castigat totdeauna, si sa ne batem in continuare pentru fi numarul unu. Cred ca de aici PNL nu se mai poate intoarce. Cred ca un standard de aspiratie, onoare, curaj, devotament am reusit sa fixam impreuna”, a spus Antonescu.

El a adus in discutie faptul ca presedintele interimar al PNL, Klaus Iohannis, despre care a spus ca e „prietenul” sau, fiind intrebat ce rol va juca in PNL, ca fost lider, a mentionat ca va fi unul important, inclusiv chiar in campania electorala.

„Multumesc, domnule presedinte interimar. Pot sa fac mai mult. Orice voi face, cu bucurie, cu recunostinta, cu sfiala, sa ma duc langa domnul Mircea Ionesc Quintus si sa tinem impreuna, ca e de datoria noastra, standardul acesta, stacheta aceasta de aspiratie, onoare, curaj, devotament sub care niciun presedinte al PNL nu va mai putea cobora”, a spus Antonescu,

In finalul discursului, el a multumit pentru cinstea pe care i s-a acordat de a servi PNL.
„Multumesc colegi, prieteni dragi, mi-ati dat sansa celei mai mari cinstiri pe care am avut-o in viata mea, cinstea de a servi impreuna PNL”, a conchis Antonescu, in apluzele tuturor de legatilor.

Presedintele interimar al partidului, Klaus Iohannis, i-a multumit lui Antonescu pentru mesaj.

„Multumesc pentru acest mesaj. Mi-e greu dupa aceste cuvinte frumoase sa trec la chestii tehnice”, a spus Iohannis.

Congresul PNL, convocat pentru alegerea noii conduceri a partidului, a inceput, sambata, la aceasta ora in prezenta a circa 1500 de delegati si a invitatilor din partea PDL si ai Fortei Civice, urmand ca Klaus Iohannis si Ioan Ghise, candidati la sefia partidului sa-si prezinte proiectele.

Lucrarile celei de-a doua zi a congresului PNL au fost deschise prin intonarea Imnului National, dar nu si a imnului partidului.
Liberalii isi vor alege in congresul PNL presedintele partidului, dintre Klaus Iohannis si Ioan Ghise, dar si 31 de vicepresedinti dintre cei 56 care s-au inscris in cursa.

La congres au venit invitati din partea societatii civile, a sindicatelor si patronatelor, precum si reprezentanti ai ambasadelor.
De asemenea, la congres au ajuns liderii PDL, Vasile Blaga, Catalin Predoiu, Gheorghe Flutur, Gheorghe Falca, George Scripcaru si Anca Boagiu, dar si presedintele Fortei Civice, Mihai Razvan Ungureanu.

In cadrul congresului, pe langa alegerea noii conduceri a PNL, vor fi adoptate trei rezolutii propuse de actualul presedinte interimar al PNL, Klaus Iohannis, pentru fuziunea cu PDL, asocierea la PPE, dar si desemnarea candidatului din partea liberalilor la alegerile prezidentiale.

Pastrarea identitatii si a numelui PNL, desprinderea de liberalii europeni si alegeri uninominale pentru conducerea partidului. Sunt cele mai importante modificari ale statutului Partidului National Liberal votate in prima zi a Congresului.

Desi exista un singur candidat cu sanse la sefia partidului, in persoana lui Klaus Iohannis, tensiunile nu lipsesc nici de la alegerile interne din PNL. Protagonisti sunt fostul presedinte, Crin Antonescu si europarlamentarul Norica Nicolai. Crin Antonescu a folosit cuvinte dure dupa ce Norica Nicolai l-a acuzat de faptul ca a negociat trecerea PNL la Partidul Popular European doar pentru ca sotia lui, Adina Valean, sa primeasca o functie de conducere in grupul popularilor europeni.

Scandalul va continua si astazi, in a doua zi de Congres. Acolo ii va raspunde Norica Nicolai colegului ei de partid, Crin Antonescu. Tot azi vom afla si cine este oficial candidatul PNL pentru alegerile prezidentiale. Favorit, tot Klaus Iohannis. Crin Antonescu nu exclude insa ca si numele lui sa fie pe lista celor care vor intra in cursa PDL – PNL pentru stabilirea unui candidat unic pentru Cotroceni.loading...

Comentarii
  • cand ii vad pe astia doi imi amintesc de Basescu si Stolojan si ajung la concluzia ca toti vor doar ciolanul.nu mai au respect pentru votantul de rand,acum se pupa, acum se spurca. sunt penibili si noi ii suportam. jalnici sunteti cu manevrele voastre asa zis cinstite

  • „Cine tradeaza nu mai exista” ne spune acest profesoras suplinitor, care n-a fost capabil sa obtina macar gradul didactic II. Dar el a tradat de cel putin doua ori: odata USL si apoi pe liberalii europeni. Nu demult ii condamna pe cei de la PDL ca si-au schimbat culoarea peste noapte, dar si-a schimat-o intr-o ora, numai sa-si vada consoarta mare.Ce rusine!!!

Adauga un comentariu