National

Consecinţe penale pentru protestatarii de la Metrou! Prefectul Capitalei, anunţ de ultimă oră

Publicat: 26 mart. 2021
protestatarii de la Metrou s-au închis în subteran
protestatarii de la Metrou s-au închis în subteran unde protestează. Sursă foto: Capital.ro

Prefectul Capitalei a făcut o declaraţie de ultimă oră în contextul protestelor de la Metrou. Acesta a declarat că protestatarii refuză orice urmă de dialog iar acest lucru va duce la consecinţe penale.

În contextul în care Bucureştiul se confruntă cu o rată uriaşă de infectări, Capitala este sufocată la suprafaţă de sindicaliştii care protestează.

Jandarmeria asigură perimetrul de siguranţă, iar consecințele protestelor sunt cu iz penal

Conform prefectului Capitalei, Jandarmeria asigură perimetrul pentru siguranţa sindicaliştilor. De altfel, prefectul a declarat că protestatarii refuză orice dialog şi vor să vorbească doar cu directorul Metrorex. Prefectul consideră că protestele sunt ilegale şi că vor fi consecinţe penale:

”Jandarmeria asigură perimetrul pentru siguranța celor de la acolo. Am dorit să am o discuție cu protestării, dar aceștia refuză. Am convocat la ora 13.30 o invitație către reprezenanții sindicaliștilor și reprezentanții CNSLR Frăția. Din partea protestatarilor am primit un refuz de discuție, ei susțin că doresc să vorbească doar cu directorul Metrorex.

Principala mea grijă este legată de faptul că se generează aglomerație în Capitală. Noi încercăm să decongestionăm traficul, iar acum se întâmplă exact invers.

Împreună cu Jandamermeria vom analiza întreg cadrul legal, iar Poliția și Jandarmeria vor lua măsuri ferme, vor exista consecințe penale pentru acest protest.

Eu cred că în momentul în care vom sta la masă, trebuie să ajungem să stăm de vorbă și apoi sigur că se vor remedia lucrurile.”, a spus Alin Stoica.

Poliţia din Capitală a sancţionat mai mulţi protestatari

În condiţiile în care sute de oameni sub blocaţi în interiorul metroului din București, poliţiştii au ieşit cu un punct de vedere. Aceştia au explicat faptul că au fost santionate mai multe persoane care protesteează şi care nu respectau normele aflate în vigoare.

„Avem rugămintea și solicităm cetățenilor să țină cont de măsurile de distanțare socială, să poarte mască. (…) Sperăm că această situație să se remedieze cât mai repede și, de asemenea, venim în sprijinul cetățenilor să ajungă cât mai repede la destinație, la locul de muncă sau unde au ei treabă. Le atragem atenția persoanelor din interior care protestează să respecte regulile în vigoare. O parte dintre ei au fost identificați și sancționați”, a spus purtătorul de cuvânt al Poliției Capitalei.

Sindicaliștii au comis un abuz când au început să protesteze

Conform mai multor voci din spaţiul public, sindicaliştii de la metrou au comis un abuz atunci când au decis să închidă toată activitatea din subteran. Nicusor Dan, primarul general al Bucureştiului a explicat că această situaţie afectează sute de mii de bucureșteni şi că nu este normal, mai ales în considerentul că Bucureștiul trece printr-un număr mare de persoane infectate:

”Înţeleg dacă există nemulţumiri ale angajaţilor de la Metrorex, dar bucureştenii nu pot fi prizonierii unui abuz sindicalist. În condiţiile grevei de la metrou din această dimineaţă, ADITPBI prin STB a suplimentat mijloacele de transport la suprafaţă, astfel încât deplasarea bucureştenilor să fie cât mai puţin afectată. Sper că Metrorex şi Ministerul Transporturilor şi Infrastructurii vor avea un dialog rapid şi productiv, iar circulaţia cu metroul va fi reluată chiar azi”, a transmis, vineri, primarul general.

a transmis primarul general pe rețelele de socializare în urma cu puțin timp.

Totuși, potrivit unor voci din spațiul public, adevăratul motiv pentru care sindicaliștii au protestat ar fi decizia conducerii Metrorex de a închide magazinele

Adauga un comentariu