Magazin

Consecintele defaimarii slujitorilor Bisericii Ortodoxe

Publicat: 21 oct. 2014

In Pireu, cu destui ani in urma, un preot a fost caterisit si pentru ca avea o dubla pregatire, a lucrat dupa aceea ca profesor. Desigur a cerut transferul, si a plecat in alta parte. De sarbatori venea in Pireu ca sa-i vada pe ai sai si pe prieteni. O doamna l-a recunoscut si i-a zis alteia:

-Il cunosti? A fost preot ”Si l-au tuns”, l-au caterisit. Cealalta cand a auzit, fiind si slaba de minte, cand fostul preot a trecut pe langa ea, ”i-a pus coarne” si s-a strambat in spatele lui. N-a trecut un an, si femeia a murit si au inmormantat-o in Cimitirul Invierii. S-au incheiat trei ani (n.n. acesta era termenul legal acceptat pentru deshumare), dupa care au deshumat-o, si au gasit-o putrezita, in afara de maini care erau intregi, de parca atunci ar fi fost puse in mormant si negre ca si cum ar fi fost vopsite, cu unghii mari cumplite la vedere.

Vezi si Istoria Bisericii Romane Unite

Au chemat pe preotul cimitirului care i-a facut slujba si i-a citit rugaciunile de iertare de trei ori, dar nu s-a intamplat nimic! Atunci l-au instiintat pe mitropolitul Hrisostom, care a venit imediat, si-a pus epitrahilul si omoforul si a citit rugaciunea arhiereasca de iertare, dar tot nu s-a intamplat nimic. Printre rudele si cunoscutii care se sflau la deshumare era si doamna aceea care -i aratase moartei pe preotul caterisit. Era vecina ei si ruda mai indepartata. Aceasta se gandea:

Vezi si Ioana – Papesa din legende

-Ceva pacate trebuie sa fi facut mainile, daca acestea n-au putrezit. Si si-a adus aminte de acea intamplare, a priceput care este cauza si a povestit mitropolitului. Acesta a dispus sa-l gaseasca imediat pe acel preot caterisit. Pentru ca aceasta se intampla in perioada vacantei scolare, l-au gasit in Pireu. In dupa-amiaza acelei zile, el a mers cu mitropolitul la cimitir. Intre timp separasera oasele moartei, iar mainile le pusesera intr-un colt. Mitropolitul l-a pus in tema pe fostul preot si i-a zis: …. CITESTE AICI CONTINUAREAloading...

Comentarii
  • desigur alta nascocire,sa nu vorbeasca crdinciosii inaltele haine bisericesti de rau,ca nu ar avea de ce,doar biserica ortodoxa romana cu banii pe care ii strange plus cei pe care ii primeste de la buget face numai acte de caritate,cumpara masini super luxoase pentru prea sfiintiile lor,construiesc biserici ornate opulent,ce conteaza ca sunt amariti care nu au ce manca,sunt batrani ce nu se pot ingriji,copii orfani etc.nu sunt ateu vred in dumnezeu dar asta nu inseamna ca trebuie sa se roage altul pt mine eu care muncesc si platesc impozite pana la ultimul leut,cat din veniturile bisericii ortodoxe romane sunt declarate si impozitate ca atare.biserica ortoxa romana a devenit o ceata de inalte fete care se gandesc doar la propriul buzunar.s-a demonstrat stiintific ca datorita e-urilor si conservantilor din alimentatie corpul se conserva si dupa moarte .

    • Bv mare dreptate ai. Nici eu nu sunt ateu, cred in Dumnezeu, dar sunt constient ca biserica ca institutie, prin reprezentatii ei, nu fac decat sa controleze anumite mase de oameni. (destul de numerosi ). Oare de ce actualul guvern , le-a incredintat N hectare in jud Neamt ?(asta ca ultim exemplu pt ca este mai proaspat).Este de ajuns , ca in timpul unei slujbe (lucru care s-a intamplat), preotul sa dea de inteles enoriasilor ca ar trebuii votat X.Daca mai aduce si argumente ca acel X v-a moderniza biserica cu clopote cu gps,si V-a baga aer conditionat in cimitir, iar in biserica vor fi scaune cu incalzire , etc, deja acea multime v-a crede acest lucru.Si asta pt ca a zis preotul, care se plimba cu A 8, care nu-ti tine slujba la un mort daca nu ai banisori, cand intra la tine in curte ce-a mai frumosa gaina este a lui (chiar daca tu ai numai una si nu ai dupa ce bea apa ).HOTII HOTILOR !

Adauga un comentariu