Eveniment-Social

Conservatorii critica prestatiile adversarilor politici

Publicat: 17 mai 2008
1

• Ionel Oancea, candidatul Partidului Conservator la Primaria Iasi, a criticat prestatia televizata a contracandidatilor sai din urma cu doua zile • „Domnul Nichita isi apara proiectele pe care inca nu le-a realizat, domnul Oprea vorbeste despre proiecte de urbanism cu nonsalanta necunoscatorului, iar domnul Adomnitei face promisiunile cele mai inimaginabile”, a precizat Ionel Oancea

Urmele emisiunii de joi seara de la postul de televiziune Realitatea TV, in care s-au confruntat trei dintre candidatii la functia de primar al municipiului Iasi, respectiv Gheorghe Nichita, Cristian Adomnitei si Dumitru Oprea, starneste reactii in randul politicienilor ieseni. Si candidatul Partidului Conservator (PC) la primarie, Ionel Oancea, a criticat prestatia celor trei contracandidati care si-au aruncat, rand pe rand, cuvinte dure unul altuia. „Dupa ce am urmarit dezbaterea televizata, am ajuns la concluzia ca mi-a fost rusine ca sunt iesean. Nu inteleg cum trei dintre candidatii la fotoliul de primar pot spune asemenea vorbe. Toti iesenii s-au simtit ofensati. Au disparut proiectele de pe mesele lor si s-a ajuns la balacareli si mahalagisme. In momentul cand esti undeva afara, trebuie sa lasi deoparte astfel de lucruri si sa te comporti civilizat”, a precizat candidatul conservator la Primaria Iasi.

Conservatorul nu a facut referire doar la emisiunea in care au aparut adversarii sai, ci a vorbit si despre planurile de urbanism despre care ceilalti vorbesc ca si proiecte. „Domnul Nichita isi apara proiectele pe care inca nu le-a realizat, domnul Oprea vorbeste despre proiecte de urbanism cu nonsalanta necunoscatorului, iar domnul Adomnitei face promisiunile cele mai inimaginabile. Si cu toate astea, din ce in ce mai mult se vorbeste la Iasi despre urbanism. Comunitatea europeana ne arata cum sa lucram pe proiecte si nu de problema banilor putem vorbi, cum spun ceilalti, ci de proiectele care ulterior atrag fonduri”, a mai spus Ionel Oancea. Conservatorul a mai dezvaluit si o parte a proiectelor din programul sau electoral. Astfel, candidatul conservator vrea sa realizeze parcari semiingropate si sa amenajeze peste acestea terenuri de sport. „Acest proiect a fost discutat si in urma cu patru ani. Proiectul vizeaza constructia parcarilor la un anumit nivel sub pamant si amenajarea peste acestea a terenurilor de sport si problema lipsei de actiuni si competitii sportive”, a mai spus Oancea. Si candidatul PC la sefia Consiliului Judetean, Daniel Matasaru, a facut o referire la infrastructura judetului, afirmand faptul ca accesul la resurse este destul de limitat in unele localitati, asta si din cauza drumurilor aflate intr-o stare foarte proasta. „Am observat problemele cu care se confrunta multe localitati din judet. Infrastructura sufera. Simplul acces la resurse este limitat din cauza starii drumurilor. Statusul drumurilor din judet arata ca viteza de deplasare in special pe drumurile comunale este de 5 kilometri pe ora”, a spus Daniel Matasaru.

Adauga un comentariu