Eveniment-Social

Conservatorii si-au lansat oficial candidatii la alegerile locale

Publicat: 21 apr. 2008
1

• Candidatii filialei iesene a Partidului Conservator pentru alegerile locale sunt arhitectul Ionel Oancea, care va candida la Primaria municipiului Iasi, si Daniel Matasaru, care va candida la sefia Consiliului Judetean Iasi

Ieri, membrii filialei iesene a Partidului Conservator (PC) si-au lansat candidatii la alegerile locale care se vor desfasura in luna iunie. Evenimentul desfasurat la hotelul Astoria a reunit cateva zeci de sustinatori ai conservatorilor si a constat in anuntarea celor care vor candida la sefia Consiliului Judetean si la Primaria Iasi. Astfel, arhitectul Ionel Oancea va intra in cursa electorala pentru fotoliul de primar al municipiului Iasi, iar vicepresedintele filialei iesene a PC, Daniel Matasaru, va candida la sefia Consiliului Judetean (CJ) Iasi. „Avem o miza extraordinara in acest an. Prima zi din luna iunie inseamna declansarea unei noi ere si aceasta de cand am aderat la structurile Uniunii Europene. Pentru asta, cei cu care ne luptam nu vor ezita sa investeasca oricat ar fi de necesar pentru a ajunge la putere. Din cele 120 mii de ieseni care vor vota, 95 de mii au structurat deja voturile. Raman cei 25 mii care nu s-au decis si care reprezinta marea miza a alegerilor”, a spus senatorul Radu Terinte, presedintele PC Iasi.

Candidatul conservator pentru primarie, Ionel Oancea, a incercat sa evidentieze ca municipiul sufera din lipsa unei dezvoltari urbanistice. „Avem nevoie de dezvoltare urbana pentru municipiu. Fac un recurs la istoria orasului, pentru ca asa trebuie sa gandeasca un primar. Realitatea cruda arata ca orasul este cenusiu. Eu sunt hotarat sa intru in campanie pentru a schimba in bine ceea ce trebuie schimbat. Este nevoie de cineva care sa faca o schimbare iar daca voi fi ales, voi dovedi asta”, a precizat Oancea. Pe de alta parte, candidatul la sefia CJ Iasi, Daniel Matasaru, a specificat ca locuitorii au nevoie de o schimbare politica care sa aduca ceva nou in dezvoltarea ulterioara a judetului. „Sunt la inceput de drum, dar asta nu inseamna ca nu sunt pregatit. Un politician din noul val trebuie sa simta presiunea sociala, dar si asteptarile cetatenilor. Desi suntem de mai bine de un an membri UE, judetul se zbate la limita saraciei. Iesenii merita o soarta mai buna. Am decis sa candidez pentru ca iesenii sa aiba posibilitatea sa aleaga un tanar ce poate pune judetul Iasi pe harta dezvoltarii economice”, a precizat Matasaru. Senatorul Terinte a spus ca la nivelul judetului sunt 1.300 de candidati conservatori, atat in ceea ce priveste primariile, cat si consiliile locale. „Vom obtine un rezultat mult mai bun fata de acum patru ani, acum putem spune ca avem candidati in aproape toate localitatile judetului si speram intr-un scor cat mai bun. Atat pentru municipiul Iasi, cat si pentru judet va fi o batalie crunta pe care o sa incercam sa o ducem la bun sfarsit”, a mai spus Radu Terinte.

Comentarii
Adauga un comentariu