National

Consilier diplomatic in cadrul Ministerului Economiei gasit incompatibil de ANI

Publicat: 29 nov. 2011
1
Consilierul diplomatic Cornelia Niculescu din cadrul Ministerului Economiei a fost gasit incompatibil de catre Agentia Nationala de Integritate (ANI), intrucat pe langa functia publica a detinut si calitatea de cenzor in cadrul Intreprinderii de Studii si Cercetari Energetice, informeaza Mediafax.
ANI a constatat, in urma procedurilor de evaluare, incalcarea legislatiei privind regimul juridic al incompatibilitatilor de catre Cornelia Niculescu, consilier diplomatic in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.
In urma evaluarilor incepute in 16 noiembrie 2010, ANI a constanat ca aceasta s-a aflat in stare de incompatibilitate in perioada 14 august 2007 – 12 noiembrie 2009, intrucat a detinut simultan atat functia publica de consilier diplomatic in cadrul Ministerului Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri, cat si calitatea de cenzor in cadrul Intreprinderii de Studii si Cercetari Energetice SA.
Incepand din 14 august 2007, Niculescu detine calitatea de cenzor in cadrul Intreprinderii de Studii si Cercetari Energetice SA.
In perioada 28 mai 2007-12 mai 2010, Niculescu a detinut functia publica de consilier diplomatic in cadrul fostului Minister al Intreprinderilor Mici si Mijlocii, Comertului si Mediului de Afaceri, actualmente, Ministerul Economiei, Comertului si Mediului de Afaceri.
Potrivit prevederilor legale, calitatea de functionar public este incompatibila cu orice alta functie publica decat cea in care a fost numit, precum si cu functiile de demnitate publica. De asemenea, functionarii publici nu pot detine alte functii si nu pot desfasura alte activitati, remunerate sau neremunerate (…) in cadrul regiilor autonome, societatilor comerciale ori in alte unitati cu scop lucrativ, din sectorul public sau privat, in cadrul unei asociatii familiale sau ca persoana fizica autorizata.
Persoana fata de care s-a constatat starea de incompatibilitate este decazuta din dreptul de a mai exercita o functie sau o demnitate publica, cu exceptia celor electorale, pe o perioada de trei ani.
Interdictia opereaza, potrivit legii, de la data ramanerii definitive a raportului de evaluare, respectiv, a ramanerii definitive si irevocabile a hotararii judecatoresti de confirmare a existentei unei stari de incompatibilitate.
Adauga un comentariu