Eveniment-Social

Consilierii decid astazi daca dau drumul la apa calda

Publicat: 10 sept. 2007
1

• Consilierii locali vor decide astazi soarta CET • Pe ordinea de zi a sedintei va fi un proiect de hotarare prin care se propune acordarea unei subventii de 130 miliarde lei (13 milioane RON) catre termocentrala ieseana • Termocentrala va folosi banii pentru a-si achita datoriile catre E.ON Gaz Romania

Consilierii locali vor dezbate astazi doua proiecte de importanta majora pentru CET. Situatia grava in care se afla uzina ar putea inceta printr-o infuzie de fonduri de la bugetul local. Executivul primariei va propune acordarea unei subventii uriase catre CET. „Vineri au fost analizate de catre comisia economica a Consiliului Local, cele doua proiecte care vizeaza CET, ambele primind aviz favorabil. Luni (astazi – n.r.) vom propune suplimentarea bugetului local cu suma de 130 miliarde lei (13 milioane RON – n.r.). Cu aceasta suma, in acest an, CET ar urma sa beneficieze de subventii de 335 miliarde lei (33,5 miliarde RON), pentru ca pana acum CET a primit deja 205 miliarde lei (20,5 milioane RON – n.r.)”, a declarat Andrei Trofor, purtatorul de cuvant al primariei.

Cel de-al doilea proiect de pe ordinea de zi a fost propus de catre CET si se refera la noul pret de productie a unei gigacalorii. Propunerea presupune includerea redeventei, adica chiria pentru utilizarea domeniului public, catre municipalitate in costurile unei gigacalorii. Astfel, CET solicita majorarea actualului pret de la 2,27 milioane lei (227 RON) pentru gigacalorie la 2,54 milioane lei (254 RON) pentru o gigacalorie. Dupa votul consilierilor, dosarul va fi trimis la Autoritatea Nationala de Reglementare pentru Serviciile Comunitare de Utilitati Publice (ANRSCUP). Cu banii pe care ii va primi de la Consiliul Local, CET ar urma sa plateasca datoriile catre E.ON Gaz Romania. Termocentrala a fost debransata de la gaz metan in urma cu doua saptamani, mai multe mii de ieseni ramanand fara apa calda.

Adauga un comentariu