News Flash:

Consilierii judeteni au trecut cu nonsalanta peste sfatul comisiei economice

9 Aprilie 1999
693 Vizualizari | 0 Comentarii
Consiliul Judetean Iasi
•CJ a votat bugetul de austeritate

In urma cu citeva zile, membrii comisiei economice a Consiliului Judetean nu au avizat favorabil bugetul pe 1999. Consilierii nu au fost de acord cu sumele alocate DGPDC, RA Aeroportul si RAJAC. Votul consultativ al consilierilor comisiei economice nu a fost luat in considerare de ceilalti colegi din consiliu.

Cu mici amendamente, ei au votat bugetul pe 1999. Acesta totalizeaza la capitolul venituri suma de 146,7 miliarde lei, din care veniturile proprii insumeaza 64,2 miliarde lei, cota de 15 la suta din impozitul pe salarii reprezinta 47 miliarde lei, transferurile pentru investitii finantate din imprumuturi externe sint de 35,5 miliarde lei. Din cauza austeritatii bugetare, CJ nu mai poate asigura fondurile minime pentru sustinerea institutiilor aflate in subordinea sa pina la aparitia Legii finantelor publice locale. Acestea au fost trecute spre finantare consiliilor locale.

Astfel, Filarmonica "Moldova", Teatrul "Luceafarul", Muzeul Literaturii, institutiile de asistenta sociala (Caminele de batrini si Centrele de plasament) urmeaza a fi finantate de CL Iasi si de consiliile comunale in cazul centrelor de plasament. In ceea ce priveste sumele defalcate din impozitul pe salarii, pe ansamblu judet, acestea insumeaza 33,4 miliarde lei si vor fi repartizate consiliilor locale orasenesti si comunale, in functie de necesitatile bugetare ale acestora.

Din veniturile obtinute din privatizare, consilierii judeteni au hotarit transferul a doua miliarde lei pentru finantarea lucrarilor la RA Aeroportul. Pentru finalizarea acestora, CJ mai are nevoie de 10 miliarde lei. In acest sens, consilierii si-au dat acceptul de principiu privind gajarea unui teren din Bucium si a Casei Agronomului, in conditiile angajarii unui credit de un milion dolari. Receptia aeroportului a fost programata la finele anului.

Din bugetul CJ, Directiei Generale pentru Protectia Drepturilor Copilului i-a revenit suma de 3,2 miliarde lei. Institutia si-a programat un buget de 70 miliarde lei. Intr-o prima etapa, conducerea DGPDC a hotarit reducerea cu 28 la suta a personalului din aparatul propriu, care numara 96 de salariati.
Daca ti-a placut articolul, te asteptam si pe pagina de Facebook. Avem si Instagram.

consiliului judetean dgpdc ra aeroportul rajac cl iasi
Distribuie:  

Realitatea.net

Din aceeasi categorie

Site-ul bzi.ro nu raspunde pentru opiniile postate in rubrica de comentarii, responsabilitatea formularii acestora revine integral autorului comentariului.

Mica publicitate

© 2018 - BZI.ro - Toate drepturile rezervate
Page time :0.1440 (s) | 21 queries | Mysql time :0.021063 (s)