Local

Consilierii județeni se reunesc în prima ședință pe 2020. Bătaie pe noile proiecte ale instituției

Publicat: 18 ian. 2020

Zeci de proiecte de hotărâre în prima ședință a anului pentru consilierii județeni. Aleșii județului vor discuta despre o serie de investiții în mai mmulte puncte ale Iașului pentru anul în curs. Pe ordinea de zi vor figura și proiecte ale instituțiilor subordonate

Plenul Consiliului Județean Iași se va reuni în cursul săptămânii viitoare într-o nouă ședință ordinară a instituției. În prima ședință de plen pe anul 2020, aleșii județeni vor discuta câteva zeci de proiecte de hotărâre. Astfel, pe masa aleșilor județeni, în cadrul ședinței din 22 ianuarie de la ora 10:00, vor figura unele proiecte legate de drumurile județene, de unele instituții subordonate, dar și de noile obiective derulate de autoritatea ieșeană.

„Consilierii județeni vor discuta despre un proiect de hotărâre privind aprobarea demarării procedurii de achiziție publică pentru lucrări de covoare bituminoase, asigurarea scurgerii apelor pluviale și siguranță rutieră pe DJ 246: Țibănești – Dagâța, pe o distanță de peste 17 kilometri. Proiectul prevede și asigurarea unui credit de angajament în valoare de 14.5 milioane lei. Proiect de hotărâre privind aprobarea demarării procedurii de achiziție publică pentru lucrări de consolidare a terasamentului drumului județean DJ 280: Lim. jud. Neamț – Dagâța – Lim. jud. Vaslui și asigurarea unui credit de angajament în valoare de 4.073,60 mii lei”, au arătat reprezentanții Consiliului Județean Iași.

Proiecte legate de deșeurile din județ

Aleșii județului Iași vor mai discuta și despre aprobarea raportului pentru perioada octombrie – decembrie 2019 privind stadiul realizării măsurilor incluse în planul de menținere a calității aerului în județul Iași pentru perioada 2019-2023.

„Consilierii vor mai discuta și despre un proiect de hotărâre privind alocarea din excedentul Consiliului Județean Iași pe anul 2020 a unor sume necesare plăților urgente până la aprobarea bugetului pe anul în curs, pentru proiectul privind sistemul de management integrat al deșeurilor în județul Iași. De asemenea, pe ordinea de zi va mai figura un proiect privind aprobarea alocării din excedentul Consiliului Județean Iași pentru anul 2020 a fondurilor necesare plății cotelor legale la începerea lucrărilor pentru proiectul legat de consolidarea, refuncționalizarea și mansardarea clădirii- monument istoric din strada V. Alecsandri, nr. 6”, au mai susținut reprezentanții Consiliului Județean Iași.loading...

Adauga un comentariu